НОВИ УДАР ИЗ КАСПИЈСКОГ ЈЕЗЕРА Руси засули Исламску државу са чак 18 КРСТАРЕЋИХ РАКЕТА! ВИДЕО

Руска флота усидрена у Каспијском језеру лансирала је чак 18 крстарећих пројектила на позиције Исламске државе у Сирији, погодивши седам положаја терориста, саопштио је министар одбране Сергеј Шојгу.

 

– Данас, 20. новембра, ратни бродови Каспијске флоте лансирали су 18 ракета које су погодиле седам положаја Исламске државе у провинцијама Ал Рака, Идлиб и Алепо. Сви циљеви су уништени – рекао је Шојгу.

Ово је други пут да Руси нападају положаје ИСИС-а из Каспијског језера. Први напад догодио се 7. октобра.

Шојгу је навео да је руска војска у ваздушним ударима уништила више нафтних постројења и танкере које контролише Исламска држава, чиме су смањени приходи терориста од нафте.

Шојгу је рекао да су руски авиони ове недеље уништили 15 нафтних постројења и 525 камиона, чиме је Исламска држава ускраћена за 1,5 милиона долара дневних прихода од продаје нафте.

Он је рекао да је у нападима убијен велики број екстремиста, додајући да је само у једном нападу у провинцији Деир ел Зур убијено више од 600 екстремиста.

У последња четири дана, руски авиони извели су 522 напада на положаје Исламске државе, испаливши више од 100 пројектила, а бачено је 1.400 тона различитих бомби.

ВИДЕО> Нови напади на ИСИС из Каспијског језера


Извор: Блиц