„Нема ухапшених, ни експлозива – за сада“

Немачки званичници саопштили су да полиција није пронашла никакав експлозив, као и да досад нико није ухапшен у Хановеру после бомбашких претњи.

Foto: Beta/AP
Драма у немачком граду настала је пре почетка фудбалске утакмице репрезентација Немачке и Холандије, која је потом отказана.

„Досад нико није ухапшен. Што се тиче питања да ли је пронађен експлозив, могу да вам кажем да досад није“, изјавио је министар унутрашњих послова Доње Саксоније Борис Писторијус.

Писторијус је рекао да не може да потврди ни писања појединих локалних медија да је у близини стадиона пронађено амбулантно возило пуно експлозива.

Немачки министар унутрашњих послова Томас де Мезијер је рекао да је фудбалски меч у Хановеру отказан „из добрих разлога“ да би се „заштитили грађани“, не наводећи детаље.

Утакмицу су требали да прате и Де Мезијер, као и немачка канцеларка Ангела Меркел и неколико других министара, пренеле су агенције.

Меч је требало да се игра четири дана после терористичких напада у Париз, у којима је 129 људи убијено. У време напада играо се пријатељски меч између Немачке и Француске, а испред стадиона разнео се један бомбаш самоубица.

Немачки медији су јавили да је информација о могућем нападу дошла из „страних извора“.

Меркел се, после претње, вратила у Берлин.

„Изузетно је била тешка одлука да се откаже меч која је донета пошто су многи делићи информација указивали на конкретну претњу“, навео је Де Мезијер.

После евакуације стадиона у Хановеру, евакуисан је и други стадион где је требало да се одржи концерт.

Полиција је на централној железничкој станици у Хановеру пронашла још један сумњиви предмет, јавља Дојче веле.

Извор: Б92