Завршена акција у Паризу, троје терориста убијено, неколико ухапшено (видео)

Најмање три особе су погинуле, а неколико полицајаца је рањено у пуцњави у париском предграђу Сен Дени. Међу погинулима и једна жена која се разнела експлозивом. Пуцњава догодила током потраге за учесницима прошлонедељеног терористичког напада. Како медији јављају, ухапшено је седам особа, а постоји могућност да је међу њима и Абделхамид Абауд.

  Припадници специјалних полицијских снага организовали су рано јутрос у Сан Денију, предграђу Париза, акцију хапшења осумњичених за повезаност са терористичким нападима, а како јавља АФП, две особе су ухапшене.

Неименовани полицијски извор је потврдио за дневник Монд да је троје људи убијено током операције у оквиру које су у предграђу размештене јаке полицијске и војне снаге.

У акцији која је изведена јутрос у 4.30 рањено је више полицајаца, преноси Фигаро.

Француске антитерористичке снаге извеле су ову операцију у оквиру потраге за одбеглим мушкарцем за кога се сумња да је девети члан групе која је организовала низ напада изведених у француској престоници у петак увече.

Француски дневник Фигаро пише да истражитељи трагају и за Фабијеном Кленом (35), старим чланом радикалне исламистичке мреже у Тулузу, чији је глас, како је утврђено истрагом, на аудио-снимку у којем је Исламска држава преузела одговорност за нападе у Паризу.

Француске снаге реда су у потрази и за одбеглим Салахом Абдесламом (26), за кога се сумња да је био један од нападача који су пуцали на терасе париских кафића и ресторана, заједно са братом Брахимом, који се том приликом разнео експлозивом.

Истрага се спроводи и у Белгији, где су два осумњичена саучесника ухапшена у суботу ујутро у бриселској четврти Моленбек, леглу џихадизма, а које је белгијско правосуђе оптужило за терористички напад.

Реч је о Мухамеду Амрију (27) и Хамзи Атуу (20), који се сумњиче и да су после пуцњаве довезли Салаха Абдеслама из Париза у Белгију.

У терористичким нападима у Паризу је у петак 13. новембра погинуло 129, а повређено више од 300 особа.
Извор: Спутник