Сребреница – договорни геноцид: муслимани убијали муслимане (видео)

srebrenicaБЕОГРАД – Један од оснивача СДА и дугогодишњи члан Организационог одбора за обележавање догађаја у Сребреници, Ибран Мустафић изјавио је за Вести онлајн да је најмање између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице убијено од стране својих сународника и да је Сребреница „договорни геноцид“ између Алије Изетбеговића и међународне заједнице, односно тадашњег председникa САД Била Клинтона.

Мустафић је рекао да су Бошњаци из Сребренице убијени од својих сународника током пробоја ка Тузли, јула 1995. године, зато што су постојали спискови оних који „ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе“. О тим списковима „неподобних Бошњака“ знало је, каже он, муслиманско руководство на челу са Алијом Изетбеговићем..

Аутор књиге „Планирани хаос“, Мустафић је у њој изнео низ оптужби на рачун тадашњег муслиманског руководства, да је злочин у Сребреници био договорен између тадашњег врха СДА и САД, због чега му је више пута прећено, а 2008. године је и брутално претучен, пишу Вести.
„Сребреница је апсолутно договорни геноцид између међународне заједнице и Алије Изетбеговића, односно између Изетбеговића и тадашњег председника САД Била Клинтона. Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар (Поточаре код Сребренице) закорачио Бил Клинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на место злочина“, рекао је Мустафић.

Да је постојао списак људи из Сребренице, који су се пробијали кроз шуму према Тузли, а који нису смели да преживе, потврдило му је, каже, више десетина људи. „Најмање десет пута сам то чуо и од некадашњег начелника полиције Хакије Мехојића. Међутим, не би ме изненадило да слаже да то није рекао“, додао је Мустафић.

Он је рекао да је списак правила сребреничка мафија, „уско војно и политичко руководство у Сребреници које је од 1993. године било буквално господар живота и смрти“.
„Да сам могао да судим (команданту снага Армије БиХ у Сребреници Насеру) Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора. Али, за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година. Он је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човечанства. Он је и 1993. године, кад је ова енклава умало освојена, побегао из Сребренице. Побегао је и 1995. Орић је најобичнија јајара и да нема српских медија, њему се не би придавао икакав значај“, рекао је Мустафић.

Он сматра да ће се врло тешко утврдити тачан број убијених и несталих у Сребреници.
„Сребреница је одавно предмет манипулација, а главни манипулатор је (председник Комисије за тражење несталих Федерације БиХ) Амор Машовић који је планирао да на жртвама Сребренице живи наредних 500 година. Међутим, ту су и многи други из Изетбеговићевог окружења који су још од лета 1992. године кренули у спровођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више бошњачких жртава“, истакао је Мустафић.

СРБИ НА ОКУП / ВЕСТИОНЛАЈН