Вехабије желе харач од Срба и Хрвата (видео)

bilalЈедан од вођа вехабијске заједнице у БиХ Хусеин Боснић, познатији као Билал, поручио је да су намере вехабија да од Срба и Хрвата узимају десет одсто имовине, по узору на Османско царство, које је од немуслиманског становништва узимало харач. Истакао је и да би један дан у години сви богаташи требало да од своје имовине дају десети део како их „нико не би дирао ни мобилисао“.

Боснић је у худби (верској проповеди) која је осванула на видео сервису Јутјуб поручио истомишљеницима да не смеју да дирају част и да проливају крв Срба или Хрвата, али ако су они „под окриљем ислама“.

Он је поручио да ће ислам ући у сваку кућу, преносе „Независне новине“.

На видео снимку, под називом „Билал Боснић – хутба 18.1.2013“ даље прецизира да би један дан у години богаташи требало да од своје имовине доносе десетину и онда су „мирни“, „нико их не сме дирати и нико их не сме мобилисати“.

Штавише, на крају беседе која траје око 44 минута, поручио је да ће ислам ући у сваку кућу:

Председавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбедност парламента БиХ Душанка Мајкић истакла је да вехабије не поштују ни систем, ни државу и да то што је Боснић рекао представља кршење Устава и закона.

„Било је неопходно да полиција већ испита шта се дешава у тим типичним заједницама где они живе и да јавност буде мирна ако се тамо ништа не дешава. Сувише података говори да је, ипак, потребно бити опрезан“, нагласила је Мајкићева.

„Уједињене нације су разједињене нације“

У видеу, Боснић оцењује да суд за људска права у Стразбуру“ навододно води бригу о томе да свако има право да живи како хоће“, те да се у истој Француској „води битка легализације педерских бракова“ због чега ће за 30 година доћи до нестанка те земље.

„Они су били нечисти док им ислам није дошао 70 километара од Париза“, поручио је Боснић.

Французе је назвао непријетељима ислама „који су недавно у Алжиру побили два милиона људи“.

У обраћању следбеницима, Уједињене нације назива „разједињеним нацијама“.

„Уједињени су само када треба ударити на муслимане. У Сирији је почињен највећи злочин који не престаје, већ се повећава пред очима свестске јавности“, рекао је вођа вехабија.

Извор: ветионлине