Николић састанком са Јахјагом имплицитно признао Косово (видео)

keti jaga i tomaБРИСЕЛ – Тројни састанак председника Србије Томислава Николића, председнице нелегалних институција у Приштини Атифете Јахјаге и високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон завршен је око 18.30 часова, и очекује се да се Николић обрати новинарима.

Састанак је трајао око 50 минута, иза затворених врата, у згради Европске спољне службе (ЕЕАС), на бриселском тргу Шуман.
Састанку су присуствовали и саветник председника Србије за спољну политику Марко Ђурић и саветник Јахјаге Рамуш Тахири.
Тројном састанку су претходили одвојени разговори Ештон са Николићем и Јахјагом.

Данашњи састанак у Бриселу је први сусрет Николића и Јахјаге у оквиру дијалога Београда и Приштине. Николић је уочи сусрета оценио да он не може бити протоколаран, иако је, с обзиром на то да је реч о њиховом првом сусрету, тако замишљен.

Својој саговорници ће, како је рекао Танјугу, пренети да је Србија своју позицију прецизирала Платформом о Косову и Метохији и да од ње не може да одступи. То је прилика да Јахјага чује директно, а не посредством медија, оно што можда не воли да чује – да Србија има своју Резолуцију, коју је донела на основу Платформе, и да нико ко представља Србију не може нити жели од тога да одступи, поручио је Николић.

Видео прилог РТС-а у наставку

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП / РТС