„Издао си Воју, сад издајеш и земљу своју“ – протест испред председништва Србије

Izdao si Voju, sad izdajes zemlju svojuБЕОГРАД – Присталице Српске радикалне странке протестовале су данас код зграде председника државе због најављеног састанка са такозваном косовском председницом Атифете Јахјагом и поручила да Томислав Николић тим сусретом крши Устав Србије.

Уз транспарент „Издао си Воју, сад издајеш и земљу своју“, на десетине присталица СРС поручили су да се Николић, када је изабран за председника државе, обавезао да ће радити на очувању територијалног интегритета и суверенитета државе, а да је и ту, као и све друге заклетве, погазио.

Функционер СРС Немања Шаровић рекао је да су приче како никада неће признати независност тзв. државе Косова и Метохија, најавом сутрашњег састанка пале у воду.
„Издаја је тиме огољена“, рекао је Шаровић и додао да је актуелна власт доведена како би урадила оно што није смела ни Демократска странка.

Његов страначки колега Зоран Красић поручио је да у Србији постоји Устав који обавезује све, па и највише функционере државе.
„Не може неко да се одриче Србије ради беживотног пута приближавања ка ЕУ која броји своје последње дане. Не постоји ништа прече од очување територијалног интегритета и суверенитета земље“, нагласио је Красић.

Присталице СРС носиле су заставе Србије, страначке и оне са ликом њиховог лидера Војислава Шешеља, а међу транспарентима био је и „Николић и Дачић једнако Тадић и Цветковић“. Протест радикала обезбеђивао је велики број припадника полиције и жандармерије који им нису дозволили да приђу згради председника Србије.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП