Српску децу на КиМ убијају, а Влада Србије наставља преговоре у Бриселу (видео)

Ranjena-deca-od-siptarskih-teroristaБРИСЕЛ – У Бриселу ће данас бити одржана нова рунда техничког дијалога Београда и Приштине на нивоу експертских група, на чијем дневном реду ће бити питања струје и телекомуникација, иако су синоћ у Косовској Митровици тешко рањени Милица (8) и Боривоје (3) Вучетић. Свака држава која иоле држи до свог достојанства не само да би вербално осудила злочин, већ би и предузела конкретне акције. За Србију није довољно ни то када српску децу убијају, већ и даље повлачи антидржавне потезе улазећи у преговоре којима онима који јој убијају децу предаје елементе државности.

Шеф београдског тима Дејан Павићевић, кога је Влада Србије јуче именовала за амбасадора у Приштини, рекао је Танјугу да је тема нове рунде разговора „технички аранжман везан за официре за везу Београда и Приштине, а паралелно биће отворене и следеће теме у дијалогу – телекомуникација и енергетика“.
„Струја и телекомуникације су теме о којима се говорило откад је дијалог почео, а тек ћемо видети да ли можемо да нађемо решење“, рекао је он.

Експертски тимови Београда и Приштине састају се данас у Бриселу уочи нове рунде дијалога премијера Србије Ивице Дачића и ратног злочинца Хашима Тачија заказане за 22. фебруар у кабинету високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Катрин Ештон.

Погледајте видео прилоге из Косовске Митровице

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП