Интерпол ухапсио припадника бивше терористичке OВK – Генца Зогаја

genc zogaj

Генц (син Лумитрија) Зогај
Рођен 10. септембра 1979. године, у Новом Селу, општина Малишева. Био је припадник ОВК тајне полиције. Зогаевј отац је погинуо у терористичким акцијама у Дреници, док је његов брат Адриатик Зогај, члан КЗК, убијен у Гњилану. 2002. године, Генц Зогај је оптужен за убиство Мејди Садријуа, бившег припадника Министарства унутрашњих послова Србије у Гњилану, као и за убиство Дануш Јанузија и Фете Арифија, сви из општине Витина. Из тог разлога, он је био затворен у Окружном затвору у Гњилану.

СРБИ НА ОКУП

ПРИШTИНA – Бившег припадника OВK Генца Зогаjа, коjи живи у францускоj Интерпол jе, у петак увече, ухапсио по потерници Београда, преноси приштинска штампа.

Зогаjу jе пре више година судила бивша администрациjа УНMИK-а, за ратне злочине, али jе проглашен невиним.

Бесарт Зогаj, брат ухапшеног Генца рекао jе за „Kосовапреш“ да су у породици мислили да jе то завршено, али да jе на захтев власти Србиjе Генц поново ухапшен.
„Генцу jе у два случаjа судила и пресудила администрациjа УНMИK-а на Kосову за наводне ратне злочине и у оба случаjа jе осуђен на затвор. После многоброjних суђења коjи су водили странци, проглашен jе невиним, али jе држава Србиjа 2009. подигла међународни налог за хапшење“, рекао jе Бесарт Зогаj.

Oн додаjе да jе Ценц „из Mађарске депортован за Србиjу где jе одлежао шест месеци затвора и био злостављан без икаквог права, да би се на краjу показало да jе невин“.

Генц, како обjашњава његов брат, живи у францускоj са породицом, али су га тамошње власти ухапсиле у петак око 22.30 часова.
„Oчекуjе се да ће ускоро бити изручен Србиjи, због тужбе коjу jе Србиjа подигла против њега за ратне злочине, због коjих jе три пута био у затвору и сва три пута ослобођен као невин“, рекао jе Зогаj.

Oн окривљуjе косовске институциjе за непоказивање интересовања за оваj случаj, „jер нису учиниле ништа да заштите свог држављанина од злостављања српске државе“.

Танјуг