СКАНДАЛОЗНО: Монсанто донирао ГМО семе настрадалима у поплавама!

monsanto-donirao-gmo-seme-poplavljenima

Пољопривредници из пет поплављених општина у Србији примили помоћ у ГМО семену кукуруза и повртарских култура !

Пољопривредници у подручјима погођеним поплавама у Србији су овог викенда примили донацију у ГМО семену кукуруза и повртарских култура, која ће им обезбедити тренутну помоћ како би обновили усеве и поново покренули производњу у овогодишњем вегетационом циклусу.

Као одговор на период катастрофалног плављења и хитне потребе да се помогне српској пољопривреди и пољопривредницима да поврате своју производњу у Обреновцу, Крагујевцу, Крушевцу, Чачку и Јагодини, злогласна компанија Монсанто, водећи произвођач ГМО семена у Европи, донирала је ГМО семе кукуруза довољно да се засади приближно 3.000 хектара. Укупна малопродајна вредност донације ГМО кукурузног семена Србији је 375.000 америчких долара.

Подручја на којима ће семе бити донирано, као и његова количина, идентификовани су у сарадњи са Министарством пољопривреде, а донација ће бити директно испоручена пољопривредницима чија су домаћинства угрожена у поплавама.

Поплаве које су у мају ове године погодиле Србију, Босну и Херцеговину и Хрватску, оцењене су као највећа природна непогода која је балканске земље задесила у протеклих више од сто година. Укупна штета коју је пољопривреда у Србији претрпела је процењена на око 500 милиона евра.

Монсанто је такође донирао семе за поновну сетву другим балканским земљама – Хрватској и Босни и Херцеговини. Укупна малопродајна цена семена које је донирано региону је 600.000 америчких долара. Монсанто такође донира семе парадајза, краставца и купуса у вредности од око 100.000 америчких долара пољопривредницима у ове три земље.

Извор: http://zelenenovine.wordpress.com/2014/06/17/skandalozno-monsanto-donirao-gmo-seme-nastradalima-u-poplavama/