Одговор Уредништва „Срби на окуп“ господину Бојану Јаковљевићу (СНС-у)

Urednistvo srbi na okupДраги брате Бојане,
Све ово што сте у одговору уредништву „Срби на окуп“ написали, без даље анализе и уласка у сваки детаљ, не да нису били ваши ставови само пре 3-4 месеца, већ су ти ставови били дијаметрално супротни. Лично сте се Ви, брате Бојане толико борили против ИБМ и говорили да је успостављање ИБМ крај Србима на Косову и Метохији, да је ово што сада пишете и зашта се залажете у најмању руку издаја своје савести. Ако Ви сада заиста верујте у ово што пишете и зашта се залажете, а иза тога не стоји нешто друго, онда ми немамо о чему да разговарамо.

Шта ћете рећи када буду тражили да се укину институције на северу КиМ? Хоћете ли тада подићи глас или ћете рећи да је то све Влада Србије договорила и да нема потребе да јој ми отежавамо ионако тежак положај.
Хоћу да будем сажет и да не улазим у даљу дискусију, али не могу.
Јесу ли Срби са севера КиМ показали своју референдумску вољу у фебруару ове године да се противе шиптарским институцијама на северу КиМ? Јесу, и ви сте у томе учествовали и говорили да су за Србе шиптарске институције на северу КиМ неприхватљиве. (линк ка вашој изјави1)(линк ка вашој изјави2). Ја Вас сада питам:
1. Да ли је шиптарски цариник на Јарињу представник шиптарских институција и није ли то кршење референдумске воље грађана са севера КиМ?
2. Није ли то кршење Устава Републике Србије?
3.Није ли то кршење резолуције СБ 1244?
4. Није ли то Ваше (СНС) стављање на страну безакоња и непријатеља Србије?
Хоћете ли подићи глас када нас буду терали да узимамо шиптарска документа или ћете рећи па то морамо да урадимо ако хоћемо овде да живимо, а што је Ваш председник странке Николић већ и рекао у емисији антисрпске Б92 „Утисак недеље“ (линк ка изјави Т. Николића у поменутој емисији).
Да не дужимо и да само одговоримо на увреду коју сте у свом одговору написали: да су „Срби на окуп“ сакупили толико људи да може да седне за „један дупли кафански сто“ је мене и све нас поразила као људе. Тај број људи којих има за „један дупли кафански сто“ су Ваша браћа, рођаци, пријатељи који Вас као човека воле и подржавали су Вас и пре него што сте запосели мало власти. И та мала група људи се борила колико је могла и то без „радне обавезе“ и без „страначких интереса“ и без „икакве земаљске надокнаде“. Са друге стране разочарани смо Вашим подсмехом нашој борби, која је изазвана само родољубљем и никаквим другим интересом. Сви ми ово радимо из љубави према својој вери и нацији и жалимо што се Ви нама за то смејете.
Оно о чему смо писали не треба да Вас погађа ако сте сигурни да радите праву ствар. Ми нисмо прозивали Вас као човека већ потезе које ви сви (СНС КиМ) заједно вучете, као потезе које Косово и Метохију дефинитивно одвлаче од Србије. Ако то не видите и ко то не види, он као што рече један од говорника на седници 4 општине, „не види даље од свог носа“.
Најљубазније Вас молимо да одговорите на питања под 1, 2, 3 и 4 ради свеукупне јавности у Србији, а и шире, која са великом пажњом посматра дешавања око ове веома озбиљне теме.
Уредништво „Срби на окуп“