Одговор „Уредништву“ Срби на окуп

B JakovljevicЧитајући Ваше текстове везане за „велеиздају“ одборника 4 Скупштине са севера КиМ, позива на одбијање гаранција Владе Републике Србије објављених у форми званичног закључка Владе, позива на блокаду изградње новог заједничког пункта у тзв. међузони на административној линији са КиМ… , дуго размишљајући да ли да Вам одговорим, усудих се да то овим писмом урадим на Суд Божији мени лично за све што ћу доле написати.

1. Иако су Ваши „представници“ присуствовали поменутој заједничкој седници на којој су добили и Закључак Владе и усаглашене закључке „4скупштине“, ваше „уредништво“ прозвало је такав чин велеиздајничким, апострофирајући СНС и г-дина Пантића као једине издајнике за све што се на поменутој скупштини дешавало, приписујући (читај прижељкујући) притом СНС-у и свима који му следују Божије пресудe, које би ваљда ( што се из Ваших текстова види), требало да доведе до тога да сви ми из СНС-а на свеколиком Божијем путу скончамо тамо где ја ником не бих пожелео да сконча. Када човек чита ваше писаније помислио би да, Господ пре него што ће о свима нама у Судњем дану дати свој Суд, „зове“ управо Вашег „писца“ да га пита како да другима пресуди. Ако је и од Вас, много је. За вашу информацију браћо „уредници“, СНС у горе поменутој Скупштини, броји свега 13 одборника, од 119 колико „4 скупштине“укупно броје. Ако тих 13 може да убеди осталих 106 да донесу закључке какве су донели, а које сте Ви објавили, онда они заслужују свако поштовање за своје способности па макар се радило и о велеиздаји како сте ви то окарактерисали. Притом сте, опростите на смелости, својим писањем, понизили осталих 106.
2. А где је истина, коју сте Ви прећутали, а коју су Ваши „уредници“ знали, јер су пратили цео скуп? После дугих и опречних дискусија (скуп је трајао више од 4 сата), Председник С.О. Лепосавић (СПС), као председавајући, дао је паузу и позвао шефове свих одборничких гупа на консултације, да би усагласили ставове. Консултације су трајале више од 2 сата. Припремљене предлоге које су, за Вашу информацију, сачинили председници Општина који су из ДСС-а, а са којима смо се ми као СНС сложили и који су врло одговорно сачињени, који су опет достављени Вашим „уредницима“, као и свим осталим новинарима и које сте у коначној верзији и Ви објавили, прихватили су сви председници свих одборничких група, а које су касније једногласно усвојили, уз ревидирање става СРС-а. Напомињем да и СРС није ревидирао став због издаје како Ви кажете, већ због тога што им поменуте гаранције Владе Републике Србије нису биле довољне, што подразумева, сложићете се, да су сагласни са оним што пише у тим гаранцијама. На видео запису који имате можете да видите и чујете образложење представника СРС-а.
3. Шта је преовладало као разлог за одлуку о привременом прекиду протеста?:
– Одговорно схватање ситуације у којој се налази читава Држава, а посебно КиМ.
– Чињеница да Владине гаранције говоре о томе да на тим прелазима неће бити никакве процедуре до коначног договора о тој процедури.
– Чињеница да и сада имамо поменуте пунктове само неколико стотина метара даље од места на коме сада граде други.
– Покушај злоуптребе протеста од стране поједних странака, доласком на протест са страначким обележијима (први пут се то дешава у ових 13 година) и страх да то не учине и неке друге странке и организације и тиме обесмисле читаву нашу 13-годишњу праведну борбу, као и ону коју ћемо сигурно и у будућности морати да водимо
– Недостатак енергије за протесте код грађана, која јењава јер све ово предуго траје. Доказ томе је и јавни позив Србима да на протест дођу, који сте упутили Ви као „Срби на окуп“ па сте окупили толико људи колико може да седне за један, додуше дупли, кафански сто.
4. Према томе браћо „уредници“ „Срба на окуп“, не сипајте нам со на живу рану, не уносите својим писањем раздор међу нас који свих ових година, како тако, чувамо насушно нам потребну слогу.
5. Не дозволите да Вам текстове пишу они који не могу да у њима обуздају изливе беса и мржње.
6. Не судите него расуђујте…..

….И што рече неко: Све што рекох а добро је, од Бога је дар, све што не ваља од мене је лично.
Праштајте…

У Лепосавићу,
08. 12. 2012. Председник Ок. Одбора СНС
За косовско-митровички Округ

Бојан Јаковљевић