ДСС у К. Митровици – Србија је угрожена (видео)

Tribina DSS KM naslovnaУ организацији Демократске странке Србије, јуче је у амфитеатру техничке школе у Косовској Митровица одржана трибина под називом – Србија је угрожена. На трибини су говорили истакнути чланови ДСС, а највећу пажњу је привукло обраћање господина Слободана Самарџића, шефа посланичке групе ДСС у Скупштини Србије. У свом обраћању госпдин Слободан Самарџић је истакао важност историјског тренутка за Србе на Косову и Метохији, али исто тако и за све остале Србе ма где живели. Господин Самарџић је веома живописно описао данашњу политику владајућих странака да „Европа нема алтернативу“ као преседан у људској историји уопште, јер до сада ниједан народ у историји рода људског није давао део своје највредније територије за неки датум. Исто тако, господин Самарџић је напоменуо да споразуме који су постигли „извесни Борко Стефановић и едита Тахири“ правно гледано јесу и нелегални и нелегитимни, те су тако и необавезујући за Србију као државу.

На питање слушалаца одакле такав заокрет у политици СНС која је у предизборној кампањи причала нешто што је супротно ономе што сада ради, господин Самарџић је одговорио да је и он сам изненађен, као и остали челници ДСС и да сада сви морамо да учинимо притисак на представнике власти, како наш најбољи део државе не би отишао у шиптарске руке.

Нарочито се господин Самарџић осврнуо на неопходност савеза са Русијом која искрено и без икаквих условљавања пружа руку Србији, пружа економску сигурност, пружа безбедоносну сигурност, пружа „живи новац“ што доказује посета подпредседниука Владе Русије, Дмитрија Рогозина од пре неки дан и 300 милиона евра које је Србија одмах и неповратно добила, а осталих 1,3 милијарде треба реализовати кроз друге пројекте и пред таквом понудом Србија не сме остати равнодушна.

Препоручујемо вашој пажњи да у наставку погледате трибину у целости

Уредништво „Срби на окуп“

 

 {youtube}NHrDQVXdXjE{/youtube}