Протест „Хашки суд је неправедан“ (видео)

Zavetnici protest18.11.2012. у Београду, у организацији „Заветника“ одржан је протест „Хашки суд је неправедан“. На скупу је говорило неколико говорника, а порука је била иста: да власт престане са издајом свих виталних српских интереса, прекине сарадњу са хашким судом, престане са предајом Косова и Метохије шиптарима и да заштити Србе где год живели.

 

 

 

 

СКУПШТИНА И ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ У ПРОГОНСТВУ
БЕОГРАД
18.11.2012.

ПРЕДМЕТ: ПОЛИТИЧКИ ЗАХТЕВИ

1. Захтевамо од Скупштине и Владе Републике Србије, да прекине дипломатске односе са Републиком Хрватском и призна Републику Српску Крајину, као легитимну државу српског народа и осуди геноцидну политику Хрватске државе против српског народа у РСК, а Скупштину и Владу РСК у прогонству прихватити као легитимне представнике прогнаног српског народа.
2. Захтевамо од Владе Републике Србије, да покрене тужбу пред Међународним судом правде, против ОУН, јер је она била дужна заштитити српски народ из РХ и РСК од геноцида, сходно бројним резолуцијама Савета безбедности, а посебно Резолуције 734, тзв. Венсовим планом.
3. Тражимо да се у Републици Србији забрани рад представништва Хашког трибунала, као и свих других институција ОУН, ЕУ које проводе антисрпску политику.
4. Инсистирамо, да се прекину све активности државних органа у Републици Србији, којима је циљ учлањење у ЕУ, тамницу малих народа.
5. Влада РС дужна је покренути судски поступак против свих лица која су инсистирала на сарадњи са Хашким трибуналом или су својим свесним радњама подржавала отмице, принудна хапшења или друге радње принудног одвођења у Хашки казамат.
6. Инсистирамо да Скупштина и Влада РС затражи хитно и безусловно пуштање на слободу свих оптужених и осуђених Срба. Влада је дужна сваком оптуженом или осуђеном лицу исплатити праведне трошкове за претрпљену бол и изгубљену добит услед неправичног хапшења и тамновања.
7. Захтевамо да се 4. август прогласи Даном геноцида у Републици Србији.

У наставку погледајте видео запис са протеста.

Уредништво „Срби на окуп“

 

 

{youtube}kcjFovadUzY{/youtube}