О нама

ПОЛИТИЧКА И НАЦИОНАЛНА СТВАРНОСТ И РАЗЛОЗИ ОСНИВАЊА

Вишедеценијско подмукло разбијање и комадање српског народног и државног простора које траје до данашњих дана, створило је на простору Балкана и некадашње Југославије више антисрпских државица и аутономија. На другој страни, Срби као најбројнији и у сваком смислу најснажнији народ на Балкану налазе се у ситуацији да могу да остану без своје матичне државе Србије.

Кида се живо српско народно ткиво, најгрубље се кривотвори српска историја али и стварност у којој данас живимо. Распарчава се структура СПЦ, отимају се споменици културе, цркве и манастири, преименује се српски језик, пљачка се државана и приватна српска имовина. Врх СПЦ, новостворена економско-политичка елита, комплетан државни апарат и велика већина учесника у јавним и политичким пословима све то толерише, прећуткује или одобрава, правдајући се “ јачањем добросуседске сарадње“.

Окупаторима и непријатељима Србије дозвољено је да крше све људске и Божије законе, сва правила и стандарде који су важили и важе у цивилизованом свету.

Врх СПЦ, САНУ и остале народне институције желећи да се усагласе са актуелном влашћу прихватају да се уклопе у „нову реалност“ и политику „Европа нема алтернативу“, не брину српске бриге, окренули су се екуменизму и подупиру ширење европских магли и обмана.

Политички систем у Србији је такав да кроз њега није могуће покренути и решити било који српски проблем. Тај систем не даје шансу за елементарну безбедност, сигурност и напредак српског народа.


РАЗВОЈНИ ПУТ

Срби на окупТоком последњих годину дана, са благословом Владике Артемија, Срби из отаџбине и политичке емиграције, из свих српских земаља, разних организација и политичких група, различитих узраста и образовања, мушкарци и жене…тражили су одговор на питања:  –  На који начин да се организујемо као јединствена нација, како да делујемо и боримо се целином, како да сачувамо Србију као слободну и матичну државу, како да излечимо последице необјављених окупација и капитулација, како да радимо на безбедности, заштити и очувању идентитета, солидарности и повезивању ма где живели ??!!

После вишемесечних, пажљивих и стрпљивих разговора и саветовања, са благословом и под председавањем владике Артемија, 30.априла 2010. године у Београду, одржан је Свесрпски сабор СРБИ НА ОКУП! . Присуствовало је око пет стотина Срба и Српкиња из читавог света. Заједно су седели и одлучивали монаси и свештеници, војници и официри, занатлије и трговаци, интелектуалаци и омладина.


УНУТРАШЊА СТРУКТУРА

Свесрпска скупштина

Сабор је усвојио Проглас српском народу, изабрао Свесрпску скупштину у којој седе представници Срба из многих земаља и држава у којима живе, представници старих и нових удружења, покрета и организација из матице и дијаспоре, угледни интелектуалци и уметници, представници свих сталежа. Свесрпска скупштина је још увек у формирању. Очекује се да ће до првог редовног заседања бројати 400~500 чланова..Позивамо све организације родољуба које нису прихватиле окупацију, капитулацију и наметнута решења на штету Србије, да предложе своје представнике у Свесрпску скупштину и прихвате Проглас српском народу. Свесрпска скупштина ће заседати најмање једном годишње и разматраће проблеме српског народа у целом свету и доносити одлуке које ће помоћи опстанку, повезивању, благостању, духовном препороду и безбедности Срба у целом свету.

Свесрпско национално веће

Сабор СРБИ НА ОКУП! изабрао је и Свесрпско национално веће које броји седамнаест чланова. Свесрпско веће има задатак да припрема редовну Свесрпску скупштину, да развије Секретаријат, региструје СРБИ НА ОКУП! као организацију која делује широм света у свим државам где живе Срби, да организује промоције и наступе у јавности бранећи ставове Прогласа српском народу, да разоткрива антисрпска деловања и бори се против њих, јер то не раде постојеће државне институције.

Скупштина Срба у држави у којој живе

У свакој држави где традиционално делују и живе српске заједнице формира се скупштина Срба те државе (нпр. Русије, Британије, Републике Српске…). Ове скупштине се бирају на Саборима Срба тих држава. У Скупштини седе представници градова са значајним и организованим српским заједницама, представници националних организација и завичајних клубова организованих и регистрованих у тим државама и истакнути појединци познати по свом родољубивом и патриотском деловању. Оваква скупштина састаје се најмање једном годишње и разматра питања важна за опстанак, безбедност и напредак Срба у тој држави. Ова скупштина бира и своје представнике у Свесрпској скупштини.

Национално веће Срба у држави у којој живе

Скупштина Срба државе у којој живе бира своје Српско национално веће (нпр. Српско национално веће Немачке, Француске, Македоније…). Оваква Српска национална већа имају задатак да дневно прате и спроводе одлуке својих скупштина и реагују на свако питање битно за живот и опстанак идентитета Срба у држави у којој живе. Своје деловање усаглашавају сталном и редовном комуникацијом са Свесрпским националним већем.


ПОЗИВ НА САБОРНО ДЕЛОВАЊЕ

СРБИ НА ОКУП! није још једна политичка странка нити удружење које се бави
неким посебним питањима !!! Ми смо Свесрпска народна (политичка) организација. Наглашавамо Свесрпска јер су на нашем историјском и етничком простору настале нове државе, аутономије, ентитети и региони који су организовани као затворени и изоловани политички и медијски системи. Нажалост, српске политичке партије, удружења и покрети прихватају то „као готову ствар и реалност у којој морамо деловати“. СРБИ НА ОКУП! је прилика да се повежу и заједно, целином, делују Срби и Српкиње који не прихватају асимилацију и то да буду носиоци развоја туђих а нарочито нових- антисрпских нација.

 Ми стварамо систем, националну структуру. Стварамо темеље свеопштег народног организовања, као што су то већ урадили сви стари народи који су били расути по свету и прогоњени као српски народ ( Јермени, Грци, Јевреји..). Једном речју, стварамо институције и систем СЛОБОДНЕ СРБИЈЕ. Ми се не играмо политике, не тражимо јефтину промоцију и место у врзином колу које држи под окупацијом Србију и Србе !!

У нашим редовима, међу нашим оснивачима,  најбољим прегаоцима има и чланова постојећих странака. Прихватићемо и нове под условом да се не понашају као представници тих странака већ као забринути Срби који су свесни незавидног положаја у који је доведена наша нација.

Српски народ је страховито измучен, изранављен, уморан и болестан. Над нашом нацијом и државом надвила се смртна опасност. СРБИ НА ОКУП! се оснива како би лечила , храбрила, помагала и придизала посрнули и уморни српски народ.  Задатак овог Сабора је да препозна и одбије сваки напад на нашу нацију и Србију без обзира од кога и са које стране долазио.

СРБИ НА ОКУП! јер су Свети Сава и Немањићка Србија,  Свети цар Лазар и Видовдан, Његош и Карађорђе важнији  и јачи од свих политичких, квазидржавних, географских међа и других препрека које се између нас насилно постављају !!!

СРБИ НА ОКУП! је позив да сви ми који се нисмо предали нити признали капитулацију и који знамо да само Србија нема алтернативу, будемо ЈЕДНО СРЦЕ, ЈЕДНА ДУША И ЈЕДНА МИШИЦА НЕПОКОРНА И СИЛНА !!!