Латентна непосредност Вучића

kuca

О потезу Вучића да се појави тамо где је свима препоручено па чак и званично забрањено да прођу а камоли се задржавају, могло би се много причати. Међутим, како је то био маркетиншки потез, а у маркетингу кажу “само нека причају о вама, па макар и добро” нећемо се сувише задржавати на томе. Тек кратак осврт.

Припремио; Иван Максимовић / 04.02.2014.

***

“Gishtat, këpucë me majë rrugën e bardhë, Këtu ka një Santa Claus” гласе стихови песме “Пршти, пршти бела стаза” на албанском, како Гугл превод каже. Ове стихове су Шиптари могли да певају од самог тренутка како је СНС дошла на власт и то обраћајући се Вучићу. У околини Фекетића је заиста и дословце испунио речи ове песмице.

Деда-мраз не постоји али увек је неко ту да га глуми. Спуштајући се са неба металним “ирвасом” крај колоне возила завејане снегом Вучић је стигао до аутобуса, зграбио прво дете које је угледао и истрчао назад. То је било све што је требало урадити да камера забележи а народ се одушеви.

Нема везе што је он као личност на једној од најодговорнијих функција испред државе Србије тамо отишао крајње неодговорно без икакаве обуке, опреме, искуства и било чега што је резервисано за специјачистичке и високопрофесионалне спасилакче екипе. Све је то ионако било само за камеру.

Касније се открило да је то дете мали Шиптар са Косова и Метохије и то комшијско дете самог нам Премијера Дачића – из Призрена.  А долази баш из земље одакле и Вучићев Гузини, из Аустрије. Нека је спасао то дете (кад би стварно спасаво из невоља). Не само дете већ и сваког човека и Шиптара, на то смо као православци позвани.

Проблем је само што ПП није наступио као православац. Ова власт се одрекла и Бога и Небеске Србије и делима и сведочењем а то им је са савести олакшала папистичко екуменска “елита” црквене власти чак предводећи их.

У сваком случају ПП је прилично транспарентно показао шта и како ради, пре свега са Косовом и Метохијом. Чак и у оној мери у којој то никако није хтео, али како наш народ каже “не пада снег да покрије брег већ да свака зверка покаже свој траг”. Мера исказаног лицемерја треба да послужи тек као опомена остатку Србије.

Инспирисани овим догађајем преточили смо га у карикатуру и пренели вам запажања. Нека она послужи уместо, у јавности, неизговорених речи и као повод за размишљање. Још један повод у низу.

Стални дописник портала Новинар.де;

Иван Максимовић, Косовска Митровица.

http://www.novinar.de/2014/02/04/latentna-neposrednost-vucica.html

gori kuca