Победа бојкота квази избора (ВИДЕО)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Четврта редовна седница Привремене Скупштине АП Косова и Метохије у Звечану  14. 11. 2013. године

Формиран правно политички савет Привремене Скупштине АП КиМ. – Квази избори не могу бити легитимни ако на њих изађе мање од  10 % бирача

         

Пошто легална Привремена Скупштина АП Косова и Метохије није могла да добије нигде званичне просторије у К.Митровици и Звечану за одржавање редовне седнице , седница је ипак одржана у приватном објекту  хотела “Рударе“ у Звечану.

На седници је донета одлука о формирању и именовању чланова правно – политичког савета Привремене скупштине АП Косова и Метохије  а онда су посланици говорили о актуелно политичкој ситуацији на северу Косова и Метохије и победи бојкота избора од 3. новембра које је расписала квази држава Косово.

О погубности избора Приштине за Србе говорили су Марко Јакшић, Нићифор Амиџић, Коста Гаљак, Драгиша  Ђоковић, Добросав Добрић, Љубо Радовић, Горан Стефановић, Раденко Недељковић и Славиша Ристић.

          Констатација свих је била да квази избори Приштине, које подржава издајничка власт у Београду, имају за циљ искључиво избацивање Устава Србије и српских институција са Косова и Метохије из матице Србије и прихватање независног Косова као државе.

Посланици су једногласно закључили да је 3. новембра победио бојкот квази избора Приштине који су на северу Косова и Метохије одбачени неизласком Срба  на изборе у проценту већем од 90 одсто.

Посланици су на крају донели једногласно подржане и усвојене закључке у којима се каже :

1.      Избори од 03.11.2013.године   и  наставак  истих  17.11.2013.  године су нелигитимни инерегуларни и као такви се не могу признати ни у земљи ни у иностранству, упркос залагањима факторима  политичке  и  друге  моћи  да   им  се  потврди  општа  и правна регуларност и легитимност.

2.      Српски народ са севера Косова и Метохије огромном већином, од преко  90% бојкотовао је такозване изборе 3. новембра 2013. године и на тај начин казао свој коначан став да не прихвата такозване косовске институције. Понављање такозваних избора 17. новембра у Косовској Митровици је фарса којом се вештачки и силом жели променити воља грађана, те из тих разлога Срби са севера Косова и Метохије проглашавају победу бојкота над такозваним косовским изборима и не желе да учествују у том политичком циркусу.

3.      Најоштрије   се   осуђују   све   врсте   притисака,   застрашивања   и   условљавања   гађана. Посланици Скупштине су недвосмислено против примене било каквог насиља, изазивања инцидената, угрожавања или кршења јавног реда и мира, и то са било које страна од било којих појединаца, група или политичких субјеката. Скупштина АП Косова и Метохије захтева од Скупштине Републике Србије да донесе одлуку о формирању анкетног одбора чији би задатак био утврђивање пуне истине о упаду на   бирачка   места   и   разбијању   гласачких   кутија   3.   новембра   2013   године   у  Косовској Митровици.

4.      Скупштина  АП  КиМ  посебно  костатује, да  председник  Народне Скупштине Србије у законски  прописаном року није  поступио по одредбама члана 86 закона о локалној самоуправи и још увек није рзсписао локалне изборе за општине Косовска Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток у којима су по истом закону, без испуњења законских  услова распуштене легално  изабране скупштине и смењени сви извршни органи и уведене привремене мере до расписивања нових избора и конституисања нових скупштина и органа локалне самоуправе све по законима и Уставу Републике Србије.

5.      Територијално уређење општина, њихов правни статус, као и уставно правни положај грађана и локалних самоуправа у четири општине на северу Косова и Метохије не могу се мењати мимо референдумске воље грађана и предходне промене Устава Републике Србије. Бриселски и други политички договори који нису правно ратификовани не могу бити правни основ за формирање посебних заједница – асоцијација општина које нису законом регулисане

Зоран Влашковић – Срби на окуп

У наставку погледајте видео

Извињавамо се свима који су „исечени“ у овом видео прилогу, имали смо техничких проблема, те стога нису сви говорници уврштени у прилог. То као што знате, није наш стил, јер смо до сада увек преносили седнице у селости. Дакле. још једном се извињавамо свима који нису уврштени у прилог

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“