Протестном шетњом Срба јасно речено не квази-изборима Приштине (ВИДЕО)

Protestna setnja danas 1

На протестној шетњи у Косовској Митровици против квази избора Приштине 10. октобра

Одбор за бојкот избора Скупштине Косова и Метохије  организовао је данас, 10. октобра, протестну шетњу у Косовској Митровици на којој је учествовало више од 1.500 грађана Косовске Митровице и северног Космета док су са стране главне  улице учеснике поздрављали грађани у великом броју, који су се такође солидсарисали са учесницима мирног протеста Срба.

Протестна шетња је кренула од главног градског моста на Ибру  са песмом “Ој, Косово, Косово“ и са бројним српским заставама. Шетњу је предводио аутомобил са којег се преко разгласа поручивало “ не косовским лажним изборима“.

Учесници протеста су на чело носили велики транспарент на коме је писало “Косово је Србија“.

Одбор за бојкот избора Скупштине КиМ, коју су основали одборници са севера Косова и Метохије ,  овом протесном шетњом је јасно ставио до знања  Београду да излазак на изборе Приштине значи само издају Космета  и ништа друго.

Протестном шетњом је исказано неслагање са Бриселским споразумом и локалним косовским изборима 3. новембра.

–Бриселским споразумом се гасе српске институције и свако ко се залаже за спровођење споразума ради против Устава Србије и против интереса српског народа на КиМ – поручено је са великог мирног и достојанственог протеста.

Протестна шетња је завршена мирно на периферији Косовске Митровице на излазу  Звечан.

Зоран Влашковић / Срби на окуп

Погледајте протестну шетњу