За све нас БОЈКОТ је спас (ВИДЕО)

bojkot je spas

У току је предизборна анти-кампања којом се позива на бојкот шиптарских избора како би се сачували Косово и Метохија у оквиру државе Србије, где и припадају.

Данас је Скупштина АП КиМ повукла још један потез. Целом дужином пута Косовска Митровица – Звечан постављене су бандероле на којима је исписано „За све нас БОЈКОТ је спас“. Овим се српски народ још једном позива не само да не изађе на шиптарске изборе заказане за 3. новембар, већ да препозна опасност која из њих произилази. Дан после Задушница којом приликом ће Срби широм КиМ посетити разорена, ископана, оскрнављена гробља и храмове које су од 1999. године до данас уништили Шиптари, добићемо прилику да покажемо јесмо ли схватили да из савеза са људима који су то урадили ништа добро не можемо очекивати чак и ако тај савез склопимо на нашу штету и себе доведемо у подређен положај њима. Напротив, само страхотоно зло је оно што смо пустили на нас.

Током постављања бандерола једно возило италијанских Карабињера прошло је више пута крај људи који су их качили. То је врло необично јер иначе се увек крећу у пару и не баш често. У једном тренутку су нагло застали приморавши возаче иза њих да такође нагло прикоче на шта су возачи из колоне одговорили огласивши се сиренама. Карабињери нису стали, да ли због осталих возача или због новинара који се ту налазио незнамо али су извесно време возили веома споро. Иначе, бојкот је сасвим легалан и демократски вид отпора али за потпуно обесправљене Србе не важи ништа од онога чиме се тај „цивилизовани“ свет поноси. Других инцидената није било. Више Срба, возача, заустављало је своје аутомобиле да би питали где могу да нађу налепнице на којима пише „БОЈКОТ“. Ових дана многи возачи на северу Косова такве лепе преко својих регистарских таблица.

Српски народ не жели на ове изборе које подржававају садашњи представници српске власти користећи сва средства, понајвише медије, да народ на КиМ натерају, убеде и заплаше да изласком на њих Шиптарима, од своје оскрнављене земље, направе државу.

Новинар.де

припремио: Иван Максимовић
Косовска Митровица, Србија