Срби спречили пролазак сватова са шаховницама! (ВИДЕО)

 parastos-bukvik

Срби који су учествовали у парастосу у спомен на страдале приликом ослобађања Буквика, препречили су пут сватовима који су носили заставе Републике Хрватске

БРЧКО – У Буквику код Брчког јуче је одржан парастос на страдале Буквичане који су пре 21 годину страдали приликом ослобађања овога села од стране Армије Републике Босне и Херцеговине и Хрватског већа одбране.

У моменту док је поменута церемонија трајала наишли су сватови са истакнутим заставама Републике Хрватске које су одмах потом зауставили Срби који су

„Возили смо се мирно, чак смо, када смо приметили да се у капаели одржава нека церемонија смањили музику и престали да трубимо. Међутим испред нас су изашли људи и блокирали пут. Чак су покушали на силу из аутомобила да нам узму једну заставу Хрватске. Полиција је брзо реаговала и спречила већи проблем“, рекао је један од сватова.

Он је додао да је тада полиција Брчко Дистрикта затражила да заставе „убаце“ у аутомобил и да прођу што су на крају морали и да учине.

„Сматрам да полиција није свој посао урадила како треба. Ми нисмо ништа криви, само су покварили младенцима њихов дан. Босна је таква и сви сватови носе своје заставе, Бошњаци „љиљане“, Срби „орлове“ , а ми „шаховницу“. Никога нисмо провоцирали јер смо ишли својим путем и они, мислим на Србе, су нам одузели наше право на слободно кретање. Треба тражити одговорност полиције у Брчком“, рекао је један од учесника додајући да је он Хрватски држављанин, те да ће највјероватније о свему у понедјељак обавестити у Амбасаду Хрватске у БиХ.

С друге стране, према другим изворима, нико од присутних Срба није покушао да на силу узме заставу Хрватске већ су заставе биле повучене у аутомобиле, па је самим тим избегнут већи инцидент.

Извор: отисак.ба, БН ТВ