ВЕХАБИЈА БОСНИЋ: Све је наше – Приједор, Бањалука и Санџак

vehabija bosnic

НЕ КРИЈЕ ДА ЈЕ ХТЕО НА ДРИНУ – ДА КЛАЊА НА МОСТУ МЕХМЕД-ПАШЕ

  • Мехмед БРАДАРИЋ, члан Заједничке комисије за одбрану и безбедност бх. Парламента: „То је говор мржње и ова држава мора почети да санкционише оне који мржњу шире. Ако то не уради, такве изјаве ће се страшно мултиплицирати. Ја сам за то да тужилаштво ради свој посао, да почне такве да кажњава

ВЕХАБИЈСКИ лидер и проповедник вехабизма из Бужима, Хусеин Билал Боснић, поново шокира својим изјавама, спомињући планирано освајање током протеклог рата у БиХ Приједора, Бањалуке, Вишеграда, па све до Санџака.

Озлоглашеног вехабију „прославила“ је реченица да „циљају“ на узимање харача од Хрвата и Срба у БиХ.

„Ко је нас зауставио ’95. да не узмемо Бањалуку и Приједор, и да не извршимо обећања која смо народу давали – да ћемо доћи на Дрину, да ћемо клањати на мосту Мехмед-паше? Да ћемо онда кренути према Санџаку? То је све наше“, поручује вехабија на видеу „Билал Боснић хутба: неред на копну и на мору… ко га чини?“, објављеном на YоуТубеу.

Ова узнемирујућа изјава почиње на том видео-снимку од 9.22 минута, а у наставку он наводи да су их зауставиле западне силе.

Боснићеви cтавови наишли су на оштру осуду јавности, а посебно стручњака.

„То је говор мржње и ова држава мора почети да санкционише оне који мржњу шире. Ако то не уради, такве изјаве ће се страшно мултиплицирати. Ја сам за то да тужилаштво ради свој посао, да почне такве да кажњава“, изјавио је Мехмед Брадарић, члан Заједничке комисије за одбрану и безбедност бх. парламента.

Он је упозорио да су припадници вехабијског покрета претња и то најпре бошњачком народу.

„Њима се треба снажно супротставити, не треба их охрабривати“, наглашава Брадарић.

Попут њега, и Сташа Кошарац, члан Заједничке комисије за одбрану и безбедност бх. парламента, осуђује најновију изјаву Боснића, те каже да је сасвим јасно да је овде реч о ширењу страхова.

„Сетите се напада на америчку амбасаду у Сарајеву. Они застрашују све добронамерне грађане ове земље. И наравно, мислим да то није учињено без разлога“, наглашава Кошарац.

Извор: Независне новине / Факти.орг