Не шиптарским изборима – Владика Артемије (ВИДЕО)

E Artemije

Срби кажу НЕ шиптарским изборима и то каже и Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу др Артемије.

У наставку погледајте видео прилог са његовом изјавом

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”

Транскрипт видео изјаве Еписопа Артемија

Помаже Бог браћо и сестре

Иако сам прогнан са Косова и Метохије дуже времена и физички удаљен од вас, духовно сам увек са вама и уз вас. Пратим, будно пратим вашу херојску борбу за себе, за своју породицу, за свој град, за своју државу мајку Србију. До сада сте положили многе испите у тој часној борби вашој, али данас, пред вама и пред свима нама налази се оно судбоносно питање које је постављено и Светом Кнезу Лазару пре шест стотина и двадесет и нешто година – Коме ћеш се приволети царству? Данас је то питање формулисано тако – Хоћемо ли изаћи на косовске, односно шиптарске изборе 3. новембра или нећемо?

Ако изађемо, онда потписујемо себи ону пресуду коју би потписао Свети Кнез Лазар да се приволео царству земаљскоме. А ако не изађемо на те изборе, ма како их они звали, статусно неутрални или не знам како друкчије, ми се онда придружујемо ономе што је изабрао Свети Кнез Лазар и на челу са њим настављамо своју историјску битку до коначне победе.

То је испит пред свима нама, браћо и сестре, који нема поправни. Или ћемо га положити и тиме сачувати своје име, своју веру, своју част, свој живот и своје деце и породице, или ћемо све то изгубити.
Они који вас позивају на те изборе 3. новембра, они не мисле добро ни вама, ни себи, ни својој држави. Они желе само једно – да сву историјску одговорност за губљење Косова и свега што Косово значи за Србина и за српски народ, да пребаце на ваша народна плећа.

Нико не жели да у историји буде записан као издајник. Не желе то ни они који су потписали бриселски споразум и који вас позивају и принуђавају да изађете на ове изборе. Зато они желе да оперу пилатски своје руке а да сва одговорност за губитак Косова, за одвајање Косова од Србије, за стварање нове албанске независне државе на територији Србије, да то пребаце на вас и на вашу децу којој ћете оставити у наслеђе онај одговор за који се ви определите.

Моја вам је порука, иако издалека, али знајте да сам духовно са вама, да се држимо барјака Светог Кнеза Лазара, да поновимо његову одлуку и определимо се за Царство небеско, а то значи – не пристати на издају нашег светог Косова и Метохије и свега онога што оно садржи у себи и што оно значи за све нас.

Како чинили, тако нам Бог помогао.