Саопштење Српске Листе

Srpska-lista

Српска листа са пијететом и захвалношћу данас се сјећа свих сународника који су дали животе за Републику Српску Крајину која је геноцидом угашена током злочиначких акција ,,Бљесак“ и ,,Олуја“.

Осамнаест година након почетка крвавог пира, Хрватска, НАТО, али и Европска унија, одбијају да помогну протјераним Србима чиме званично желе да трајно сачувају последице највећег етничког чишћења у Европи након Другог свјетског рата.

Након свега, и привремено окупирана територија Србије на Косову и Метохији опомиње нас да је цијена уласка у НАТО и ЕУ понижење у националном и територијалном погледу. Зато у злочиначки НАТО не треба никада ући, баш као што треба размислити и о томе да ли нам је мјесто на ,,броду који тоне“, то јест у Европској унији.

Најмање 250.000 протјераних Срба са простора некадашње Републике Српске Крајине, са територије која је већа од авнојевске Црне Горе, треба да нам буду вјечна опомена шта је дио нашег народа претрпио од најновије чланице Европске уније, само зато што се није одрекао националног имена и православне вјере.

С обзиром да решава статусе бројних националних и социјалних мањина, укључујући и сексуалне девијанте, ред је да се држава Црна Гора посвети и онима којима је реално потребна заштита и помоћ. Сви избјегли Срби са простора некадашње Републике Српске Крајине који су одлучили да трајно остану у Црној Гори, треба да добију црногорско држављанство и поптуно се интегришу у друштво.