Бајден признао да САД – ако падне Украјина – могу изгубити контролу и над Балканом

balkan

ТРАМПА НАЗВАО „ОСУЂЕНИМ КРИМИНАЛЦЕМ КОЈИ ОПЕТ ЖЕЛИ ДА БУДЕ ПРЕДСЕДНИК САД“

* Прво оценио да ће европске земље које се граниче са Русијом, укључујући Пољску, „остати саме ако Украјина изгуби у рату са Русијом“. Па открио да у Вашингтону зазиру да ће „све земље дуж границе са Русијом, али и Белорусија и земље Балкана, одлучити да се понашају неутрално ако Кијев буде поражен у том сукобу

* Нагласио: „Зато не можемо дозволити да НАТО падне. Напротив, морамо да га изградимо и политички и економски и војно

_________________________________________________________

ДОНАЛД Трамп „продаје своје жељено председниковање ономе ко да највећу понуду“ – изјавио је Џо Бајден.

Актуелни председник САД на овај начин је прокоментарисао Трампове методе прикупљања донација.

Његов изборни штаб нуди разне производе са Трамповим ликом и симболима. А Бајден је на ту тему у Конектикату, где је одржао предизборни говор, још рекао:

„Трамп продаје своје Библије и златне патике. Продаје свакоме ко је спреман да плати“.

На истом скупу је рекао и да САД – по први пут у америчкој историји – имају „осуђеног криминалца који се нада да ће добити још један председнички мандат“.

Оценио је да Трампа „излуђује чињеница да је изгубио на председничким изборима 2020-те. Напросто је полудео. Почујте само како брбља да би хтео да буде диктатор макар један дан“.

Можда је ипак најзначајније што је Бајден јавно рекао да ће европске земље које се граниче са Русијом, укључујући Пољску, „остати саме ако Украјина изгуби у рату са Русијом“.

У наставку је изразио забринутост да ће „све земље дуж границе са Русијом, али и Белорусија и земље Балкана, одлучити да се понашају неутрално ако Кијев буде поражен у том сукобу“.

У том контексту је посебно нагласио:

„Зато не можемо дозволити да НАТО падне. Напротив, морамо да га изградимо и политички и економски и војно. Уосталом, у то улажемо значајан новац“.

Још је додао: „Ако дозволимо да Украјина падне, исто ће се догодити – запамтите моје речи -и са Пољском и са свим земљама на границама Русије“.

Извор:
ФАКТИ