Одлука ЕУЛЕХ–овог суда у Косовској Митровици

Основни ЕУЛЕХ - ов суд у К. Митровици

РЕПИЋ ПУШТЕН, ВЕСЕЛИНОВИЋУ МЕСЕЦА ДАНА ПРИТВОРА

Судија Еулекса је у суду у Косовској Митровици одредио је данас , 31. јула, притвор у трајању од месец дана за Жарка Веселиновића, док је Слободан Репић пуштен на слободу, али ће се потив њега водити истразни поступак. Они су ухапшени на радном месту, бензинској пумпи код Рудара у Звечану пре два дана, са више од 20 припадника Еулех  полицајаца и припадника КПС полиџајаца Албанаца из Приштине и јужног дела К. Митровице.

-„Суд је прихватио нашу аргумнтацију да нема доказа који потврђују основану сумњу да је Репић учествово у кривичном делу за које се терети. Ја сам због тога веома задовољан, – изјавио је бранилац Слободана Репића адвокат Љубомир Пантовић.

Пантовић је рекао ,,да је необична одлука суда да за један пиштољ који је илгално поседовао Веселиновић буде у притвору. Такав случај се на подручју Косова није догодио бар у последњих десет година. За то дело се изриче углавном новчана казна. Суд је из неког разлога, иако је одбачен сумња за покушај убиства, одлучио да због једног пиштоља одреди Веселиновићу једномесечни притвор. Његов бранилац ће се у року од 24 сата уложити жалбу на овакву одлуку суда, рекао је Пантовић.

На северу Косова и Метохије сви оправдано  говоре да се ради о општој хајци на Србе у циљу застрашивања  коју организују заједно Приштина, ЕУЛЕХ и међузападна заједница.

Зоран Влашковић