Путин: Јединство народа кључ свих победа

putin-odlikovanja

МОСКВА – Јединство и херојство народа су кључ свих победа, поручио је данас председник Русије Владимир Путин на церемонији доделе државних награда у Москви.

„Морамо изрећи најискреније, највеће речи захвалности огромном тиму под називом ‘мултинационални народ Русије’. Не постоји награда која би се могла доделити целом народу. Али управо је његово херојство, јединство око своје отаџбине и њених интереса кључ свих наших победа.

Цела Русија и свако од нас”, рекао је руски лидер, преносе Известија. Путин је истакао да Русија данас пролази кроз озбиљна искушења и брани право руског народа да сам одређује своју судбину. Он је навео да су „борци специјалне војне операције прави ослонац и заштита земље”.

Путин је у Кремљу уручио државне награде војним лицима, политичарима, астронаутима, високим функционерима и личностима из културе и свим добитницима признања честитао и наздравио чашом шампањца.

„Драги пријатељи, ви сте учесници и творци модерне историје. Ваша енергија, ентузијазам, верност Русији служе остваривању најамбициознијих идеја, обједињују и надахњују друштво”, поручио је он добитницима награда, прноси Танјуг.

Извор:
ПОЛИТИКА