Аларм у Кремљу: Џонсон открио опасан план САД за Грузију!

lari dzonson

Америчка Централна обавештајна агенција планира да изврши државни удар у Грузији како би припремила одскочну даску за напад на Русију, изјавио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон на Јутјуб каналу Judging Freedom.

– Шта ми имамо да изведемо обојену револуцију у Грузији како би нова влада земље била под њеном пуном контролом. То ће Грузију учинити одскочном даском за напад на Русију.

Како је подсетио Џонсон, представници европских земаља учествовали су у протестима у Тбилисију који су били усмерени против усвајања закона о страним агентима у републици.

Он је напоменуо да би, да су министри спољних послова Русије, Кине или Мађарске дошли на митинг у Сједињеним Државама да подрже Доналда Трампа, Бела кућа то назвала „нечувеним мешањем у унутрашње ствари“ земље, а не манифестацијом демократије.

Раније је грузијски парламент усвојио закон „О транспарентности страног утицаја” у трећем и коначном читању, упркос уличним протестима.

Грузијска председница Саломе Зурабишвили ставила је вето на закон о страним агентима, назвавши га „руским“ и „неуставним“. Да би надјачао председнички вето, парламенту је потребна проста већина гласова. Грузијски премијер Иракли Кобахидзе изјавио је да би парламент могао да подржи вето ако се примедбе председника покажу прихватљивим.

Зурабишвили је одлучила да не предлаже никакве измене документа и напоменула да овај закон не подлеже изменама или побољшањима, већ мора бити категорички укинут.

Према грузијским властима, закон је у складу са свим основним правним принципима и служи јединој сврси годишњег откривања финансија невладиних организација и сродних медија. Према речима премијера, нова правна норма ће помоћи да се обезбеди дугорочни мир у републици.

Извор:
WEBTRIBUNE