Судија Сена Узуновић која суди Додику била припадник Армије БиХ

Sena-Uzunovic-Zapisnik

РТРС објавила факсимил докумената који потврђује да је Сена била помоћник команданта за правне послове

БАЊАЛУКА – Према документима доступним Радио-телевизије Републике Српске судија Суда БиХ Сена Узуновић била је припадник тзв. Армије РБиХ у 45. Брдској бригади из Неретвице као помоћник команданта за правне послове.

Ово је забележено у Записнику о узимању изјаве Тулић Хусније 1993. године што је заведено као „Војна тајна и строго поверљиво“.

Међу присутнима су били Тулић Хуснија, давалац изјаве, Маџак Шорик, испред органа безбедности и помоћник команданта за правне послове Узуновић Сена.

РТРС је на свом порталу објавила факсимил докумената.

Судија Узуновић се јуче појавила као новоизабрани судија у предмету против председника Републике Српске Милорада Додика, а да одбрана и оптужени о томе претходно нису били обавештени. Такође, она је отворила поступак упркос захтевима одбране за њено изузеће, што су адвокати оценили као тешко кршење закона, преноси Танјуг.

У Суду БиХ се против Додика води поступак због непоштовања одлука Кристијана Шмита, који у Републици Српској није признат за високог представника.

Додик: Сви знају да је овај процес фарса

Цели свет зна да је процес који се води пред неуставним судом фарса – навео је председник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је истакао да је много оних који данас ликују над тим што им је један странац без икаквих стварних овлашћења обезбедио да председник Републике Српске дође на измишљено рочиште у измишљеном поступку.

„Ликују и појединци у Српској, и то је њихово јунаштво. Не суде они мени, него користе силу да се обрачунају са Српском. Захвалан сам свим људима који су ми пружили подршку и што разумеју који је смисао овог циркуса, то ме додатно ојачало да истрајем у свему ономе што радим и да наставим још јаче да браним српске интересе – истакао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Извор:
ПОЛИТИКА