Алаудинов: Русија ће 2024. ставити тачку на специјалну операцију у Украјини

alaudinov

„НАШЕ ТРУПЕ НАПРЕДУЈУ СВАКОГ ДАНА И БУКВАЛНО НОКАУТИРАЈУ ПРОТИВНИКА“

* И шеф Чеченије Рамзан КАДИРОВ је уверен да ће Русија 2024. године остварити победу у сукобу са Украјином. Према његовом мишљењу, специјална операција би могла да се заврши у лето 2024. године

_____________________________________________________________

У ЗОНИ специјалне војне операције у Украјини „тренутно ствари иду веома добро“, изјавио је командант специјалних снага „Ахмат“, Херој Русије Апти Алаудинов.

Он верује да ће Русија 2024. „коначно ставити тачку на специјалну операцију“.

Алаудинов је прецизирао да руске трупе напредују сваког дана и да „буквално нокаутирају непријатеља, одузимајући му утврђења и узвишења“ на која су украјинске оружане снаге јуришале „пет до шест месеци“.

Алаудинов посебно наглашава да Русија преузима контролу „са минималним губицима“, делујући „много компетентније и технички“ од украјинских оружаних снага.

Према његовим речима, руске снаге су „већ добро напредовале у неким областима“ и „спремају се да напредују у другим“.

Он сматра да је Русија већ де факто победила, а и да долази до преокрета у главама становника Украјине и светских елита.

Нагласио је да се од руске војске тражи да „компетентно заврши посао, без великих сопствених губитака“.

И шеф Чеченије Рамзан Кадиров је уверен да ће Русија 2024. године остварити победу у сукобу са Украјином. Према његовом мишљењу, специјална операција би могла да се заврши у лето 2024. године.

Извор:
ФАКТИ