Преминуо руски новинар рањен у нападу украјинских дронова

boris maksudov

Руски новинари су већ дужи низ година мета Кијева који жели да их уништи, поручила је Захарова поводом смрти Максудов. Новинарска професија данас све више личи на војничку, додао је генерални директор групе „Русија данас“

Борис Максудов руски новинар и дописник ТВ канала „Русија 24“ је преминуо на првој линији фронта, након што је јуче рањен у нападу украјинске војске на руске новинаре, јавља руски новинар Владимир Соловјов у својој емисији.

„Управо је стигла трагична вест. Наш колега је преминуо на путу за Џанкој у шест ујутру од задобијених рана. Момци су се борили за његов живот након што је јуче тешко повређен“, каже Соловјов.

Имао је 38 година.

Изгубио је живот као храбри војник, а новинарска професија данас све више личи на војничку, казао је генерални директор Међународне медијске групе „Русија данас“ Дмитриј Киселев.

Руски новинари су већ дужи низ година мета Кијева који жели да их уништи, истакала је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова и изјавила саучешће породици преминулог.

Новинари постају мете непријатеља Русије у зони СВО, а та опасност ће само расти, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков и додао да се десила велика трагедија не само за блиске људе Максудова већ и целог друштва.

Кремљ не очекује реакцију Запада на смрт новинара, с обзиром да није јасно којих се стандарда придржава руководство европских земаља, каже Песков одговарајући на питање новинара „Првог канала“ каква ће бити реакција Запада који воли да „васпитава“ Русију о правима човека али му у последње време ни смрт новинара не представља ништа.

„Али то не значи да треба да се одрекнемо својих принципа и циљева“, поручио је.

Дан раније, украјинска војска је у Запорожју гађала из дрона групу руских новинара, услед чега је Максудов задобио ране. Истражни комитет Руске Федерације је започео истрагу о злочину.