Луганск: У експлозији аутомобила убијен пуковник Михаил Филипоњенко, посланик ЛНР и бивши начелник управе Народне милиције

mihail-filiponjenko

Пуковник Михаил Филипоњенко, посланик Луганске Народне Републике и бивши начелник управе Народне милиције, данас је погинуо у граду Луганску, јавио је на Телеграму његов колега и посланик Јуриј Јуров.

„Он је био човек који је био на почецима стварања Народне милиције“, додао је он.

Како преносе „РИА Новости“, син Филипоњенка је открио да је до несреће дошло након што је сада већ бивши посланик ЛНР ушао у ауто када је дошло до експлозије. Очевици тврде да су покушали да помогну Филипоњенку, али да је он умро на лицу места.

Руски медији данас подсећају да ово није први пут да је на њега покушан атентат. Слична акција покушана је у фебруару 2022. И тада му је аутомобил дигнут у ваздух, али он, на срећу, није био у њему.

Филипоњенко је, иначе, награђен државним наградама Русије, ЛНР и ДНР.

Председник ЛНР Леонид Пасечник је поводом његове погибије написао на Телеграму да је био „прави мушкарац“, који је био уз ЛНР и у најтежим временима.

Истражни комитет Руске Федерације саопштио је да је покренут кривични поступак по три члана, укључујући и онај који се примењује у случају терористичких напада. Истрага је у току.

Извор:
НСПМ