Захарова о претњи израелског министра: Да ли то Израел има нуклеарно оружје?

zaharova

Портпаролка руског Министарства спољних послова реаговала је на изјаву министра за Јерусалим и израелско наслеђе Амихаје Елијахуа о могућности нуклеарног удара на Појас Газе

Изјава израелског министра за Јерусалим и наслеђе јеврејске државе Амихаје Елијахуа о могућности нуклеарног удара на Појас Газе отвара огроман број питања, укључујући и то да ли Израел има нуклеарно оружје, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Коментаришући речи израелског званичника, да је „једна од могућности да се баци нуклеарна бомба на Појас Газе“, Захарова је навела да је та изјава изазвала оштру реакцију широм света.

„Ово је покренуло огроман број питања. Прво питање – изгледа да смо чули званичну изјаву да Израел има нуклеарно оружје? У складу са тим, питања на која сви траже одговор су: где су међународне организације, где је ИАЕА, где су инспектори?“, казала је Захарова у емисији „Соловјев уживо“.

Изјаву израелског министра осудио је и министар спољних послова Ирана Хосеин Амир Абдолајан, који је позвао Савет безбедности Уједињених нација и Међународну агенцију за нуклеарну енергију (ИАЕА) да предузму хитне мере које би довеле до денуклеаризације Израела.

Извор:
РТ