Фон дер Лајен покушава да Русију оптужи за америчке атомске бомбе бачене на Јапан

ursula

А ЊУ У ЊЕНОЈ ЕУ ОПТУЖУЈУ ЗА НАЈВЕЋИ КОРУПЦИОНИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ УНИЈЕ

* Из Атлантског савета поручила Јапанцима: „Многи ваши рођаци су умрли када је атомска бомба сравнила Хирошиму са земљом. Одрасли сте слушајући приче преживелих… Русија прети да ће ПОНОВО употребити нуклеарно оружје. То је одвратно, а у контексту Хирошиме је и опасно и неопростиво”

* Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА на ово одреаговала речим а: „Код Лајен нема ни речи о САД и вашингтонским џелатима који су бацили (две атомске) бомбе на јапанске градове и цивиле. Њу оптужују за највеће корупционе скандале у историји ЕУ, а она – можда баш зато – за трагедију Хирошиме окривљује Русију. Говори да је то што покушава да подметне Русији одвратно и опасно. А одвратно је и опасно како Урсула фон дер Лајен лаже“

_____________________________________________________________

АМЕРИКАНЦИ и даље избегавају да признају да су они бацили атомске бомбе на јапанске градове Хирошиму и Нагасаки.

Може им се. Бар досад је било тако.

Као лидер праве побеђене и покорене земље, то се не усуђује ни јапански премијер Фумио Кишида.

На исти начин се држе и америчке марионете на челу земаља чалница Европске уније. А председница Европске комисије – Немица Урсула фон дер Лајен – управо је урадила оно што за себе не би сматрали паметним ни многи у Вашингтону.

Јапанцима је поручила: „Многи ваши рођаци су умрли када је атомска бомба сравнила Хирошиму са земљом. Одрасли сте слушајући приче преживелих… Русија прети да ће поново употребити нуклеарно оружје. То је одвратно, а у контексту Хирошиме је и опасно и неопростиво.”

Дакле: оптужила је Русију за америчко злодело, каквог није било у људској историји.

Није јој, међутим, остала дужна портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова.

Фон дер Лајен се – на церемонији уручивања награде у Атлантском савету – прво захвалила јапанском премијеру, Кишиди, на подршци Украјини и борби против Русије, подсетивши присутне да су и његови рођаци погинули у време нуклеарног удара по Хирошими 1945. године.

Захарова је указала: „Код Лајен нема ни речи о САД и вашингтонским џелатима који су бацили (две атомске) бомбе на јапанске градове и цивиле. Њу оптужују за највеће корупционе скандале у историји ЕУ, а она – можда баш зато – за трагедију Хирошиме окривљује Русију. Говори да је то што покушава да подметне Русији одвратно и опасно. А одвратно је и опасно како Урсула фон дер Лајен лаже“.

Многи војни стручњаци су уверени да Американци нису имали никакав разлога да бацају атомске бомбе на јапанске градове. Зато што је победа над милитаристичким Јапаном већ била обезбеђена поразом његове милионске Квантуншке армије од совјетских трупа.

Извор:
ФАКТИ