Трамп се предао надлежнима у затвору у Џорџији, објављена му и полицијска фотографија

tramp

АТЛАНТА – Бивши председник Америке Доналд Трамп предао се надлежнима у затвору у Џорџији, где је приведен и заведен у полицијску евиденцију по оптужници да је планирао да „прекроји” вољу бирача у тој савезној држави на председничким изборима 2020, на којима је изгубио од актуелног председника Џоа Бајдена.

Трамп, који је заведен као затвореник број П01135809, је после 20 минута проведених у затвору пуштен на слободу уз кауцију, преноси агенција Ројтерс позивајући се на податке затвора округа Фултон.

Током процедуре ушао је у историју као први бивши амерички председник који се нашао на полицијској фотографији. У претходна три случаја није фотографисан, преноси Глас Америке.

Његови адвокати и тужиоци већ су пристали на кауцију од 200.000 долара, заједно са условима који укључују забрану бившем председнику да застрашује остале оптужене, сведоке или жртве, па и на друштвеним мрежама.

Трамп је у обраћању новинарима на аеродрому у Атланти, уочи повратка у свој голф клуб у Њу Џерсију, поновио да су оптужбе политички мотивисане.

„Оно што се догодило овде је извртање правде. Нисам урадио ништа погрешно и сви то знају… Имамо свако право да оспоравамо изборе за које мислимо да су непоштени”, поручио је Трамп и устврдио да су оптужнице против њега мешање у изборе.

Испред окружног затвора у Атланти биле су се окупиле десетине Трампових присталица, међу којима је била и чланица Представничког дома из Џорџије Марџори Тејлор Грин.

Претходно се у четвртак предао његов бивши шеф кабинета Марк Медоуз, који је такође оптужен у истом случају, преноси Танјуг.

Извор:
ПОЛИТИКА