Милатовић: Признање Косова, чланство у НАТО и санкције Русији завршене ствари

milatovic

ПОДГОРИЦА – Председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је да су признање независности тзв. Косова, чланство земље у НАТО-у и санкције Русији као део заједничке спољне и безбедносне политике Европске уније – завршене ствари.

Милатовић је за РТВ Словенија, на питање да прокоментарише однос Црне Горе према Србији и Русији и утицај Српске православне цркве, рекао да је бивши председник Мило Ђукановић донео питање цркве у свакодневну политику и да је оно стављено ад акта, саопштено је из прес службе Милатовића, преноси Танјуг.

Према његовом мишљењу, сада и политичари у Црној Гори имају фокус на темама које су од суштинске важности за грађане, а то су економски и животни стандард, владавина права и европске интеграције.

„Док су нас делили и стављали фокус на те поделе, оно што се дешавало је да се један мали круг људи повезан са претходном владајућом структуром снажно обогатио, стално плашећи народ и промовишући различите неистине о оваквом или онаквом утицају у Црној Гори, и управо толико дуго опстајао на власти”, казао је Милатовић.

Изразио је наду да ће Црна Гира, уз помоћ својих стратешких партнера, постати пуноправна чланица Европске Уније у наредних 4-5 година.

Извор:
ПОЛИТИКА