Промоција дечје књиге „Догодине у Призрену – сан о слободи“ у Београду 29. јуна

promocija knjige

Светлост дана угледала је нова дечја књига „Догодине у Призрену – сан о слободи“, која говори о сну дечака о повратку српске војске на Косово и Метохију, чија ће се промоција одржати 29. јуна у Београду.

„Књига говори о вечитом и највећем српском сну – сну о ослобођењу нашег Светог Косова и Метохије, које је окупирано и на коме од 1999. прогоне српски народ, а једном чину тог прогона нажалост присуствујемо и ових дана. Књига је намењена пре свега деци од 10 гдо 15 година, али и омладини старијој од 16 година, па и одраслима. Свима нам треба да видимо замишљено ослобађање Косова и Метохије и да се тако охрабримо, како никад не би одустанали од тог сна о слободи. Ни ми, ни наша деца, ни деца наше деце…све док слобода не дође. А доћи ће пре или касније“, наводи Александар Миљевић, издавач ове књиге, уредник и писац.

Промоција књиге биће одржана у Србском културном центру „Ћирилица“, у Скерлићевој улици број 12 у Београду 29. јуна 2023. године са почетком од 19 сати. 

Учесници промоције су поручник Војислав Перковић – Ударна јединица Џокери, Кошаре 1999., као и Алек Гарчевић и сам аутор и уредник Александар Миљевић.

Извор:
ИН4С