ЦеМИ: Обрађено 99,5 одсто бирачког тијела, нема одступања у резултатима

izbori cg

Према најсвјежијим резултатима, није дошло до одступања у процентима код изборних листа

Центар за мониторинг у истраживање обрадио је 99,2 одсто бирачког материјала.

– Пројекције прелиминарних резултата парламентарних избора 2023. године на основу 99,2 одсто обрађених бирачких мјеста у Црној Гори, односно 99,5% обрађеног укупног бирачког тијела излазност је 56.2 процента.
Према најсвјежијим резултатима, није дошло до одступања у процентима код изборних листа.

Тако да Покрет Европа сад има 25,6 одсто, односно 24 посланичка мјеста, Листа Заједно освојила је 23,2, односно 21 посланичко мјесто, За Будућност Црне Горе гласало је 14, 7 одсто грађана на основу чега им, за сада следује 13 посланичких мјеста, Демократе у коалицији са ГП УРА добиле су повјерење 12,5 одсто бирача, односно освојили су 11 посланичких мјеста, Бошњачка страна, за коју можемо рећи да је остварила најбољи пласман, добила је 7,1 одстогласова и обезбиједила шест посланичких мјеста, СНП и Демос су прешли цензус са 3,1 одсто подршке, што им је обезбиједило два посланичка мјеста.

Партије мањинских народа освојиле су мјеста у парламенту. Албански форум 1,9 одсто подршке имаће два посланика, Албанска алијанса на основу подршке 1,5 одсто подршке имаће једног представника у парламенту као и Хрватска грађанска иницијатива са 0,7 одсто подршке грађана.

Извор:
ИН4С