Руси ракетирали и тајни штаб украјинске војне шпијунаже

raketiranje

РУСКИ САТЕЛИТИ „ДО У МЕТАР“ ПРАТЕ СВЕ ШТО СЕ НАЛАЗИ И ЗБИВА НА ТЕРИТОРИЈИ УКРАЈИНЕ

* Озбиљни и утицајни московски дневни лист „Известија“: Гађани су и други украјински центри одлучивања.  Непријатељ је покушао да их сакрије  и предузимао је активне мере њихове камуфлаже. Ти објекти су такође били под заштитом системима ПВО, укључујући и системе западне производње. Погођени су сви објекти, укључујући неколико положаја украјинске ПВО око њих“

* Московски војни експерт Василиј ДАНДИКИН: Судећи по реакцији украјинске стране, наши удари су били тачни и болни. Да није тако, не би било напада дроновима на Москву. Што је најважније, није се тукло само по зградама. У сваком случају, важни људи који су одлучивали – седели су у тим бункерима и наши удари су пали и на њих. Можда су за ударе коришћене и хиперсоничне ракете „Кинжал”

_______________________________________________________

РУСКА војска је ракетирала центре у Украјини у којима су припремани терористички напади, саопштило је Министарство одбране РФ.

Његов портпарол генерал Игор Конашенков додатно је објаснио:

„Удари по тим објектима, односно – централним тачкама на којима се у Украјини одлучивало о диверзијама и терористичким операцијама на територији Русије, изведени су далекометним високо прецизним ваздухопловним оружјем. То се радило под руководством стручњака западних обавештајних агенција. Сви циљеви погођени“.

Главна мета био је тајни штаб украјинске војне обавештајне службе.

Озбиљни и утицајни московски дневни лист „Известија“ објавио је да су гађани „објекти“ украјинске војне обавештајне службе „откривени и идентификовани у току сложеног обавештајно-извиђачког рада“.

Навео је: „Непријатељ је покушао да сакрије те објекте и предузимао је активне мере њихове камуфлаже. Ти објекти су такође били под заштитом системима ПВО, укључујући и системе западне производње. Погођени су сви објекти, укључујући неколико положаја украјинске ПВО око њих“.

Московски војни експерт Василиј Дандикин посебно је указао:

„Судећи по реакцији украјинске стране, наши удари су били тачни и болни. Да није тако, не би било напада дроновима на Москву. Мислим да су наши напади на украјинске центре одлучивања веома важни. Што је најважније, није се тукло само по зградама. У сваком случају, важни људи који су одлучивали – седели су у тим бункерима и наши удари су пали и на њих. Можда су за ударе коришћене и хиперсоничне ракете „Кинжал”.

Дандикин није пропустио да каже да се главни центри одлучивања о Украјини налазе у Вашингтону, Лондону и Бриселуи да се отуда „свим у Украјини командује“.

Посебно је навео да руски сателити прате „до у метар“ све што се налази и збива на територији Украјине.

Он је уверен да ће се удари по украјинским „тачкама одлучивања“ наредних дана наставити.

Сматра да је то потпуно исправна одлука јер и Украјина и Запад „разумеју само једно – силу“.

Извор:
ФАКТИ