УХАПШЕН српски ратни ветеран на Јарињу, по уласку на КиМ му се губи сваки траг!

sinisa-jevtic-

Синоћ нешто после 23,00 часова на административном прелазу Јариње, припадници шиптарске полиције ухапсили су српског борца, који је возилом дошао из правца Рашке – наводи се у саопштењу ветеранске организације Бојево братство из Крушевца, чији је овај борац члан.

Према незваничним сазнањима, припадници специјалне јединице интервентне шиптарске полиције (ФИТ), цивилним аутима без регистарских таблица, извукли су Синишу и још једну особу, Младена с пребивалиштем у Словенији, из аута и одвели у непознатом правцу.

На фејсбук страници тзв. Косовске полиције наведено је следеће:

На северу земље ухапшене две особе осумњичене за кривично дело ‘неовлашћено држање оружја и опојних дрога’

Приштина, 31.05.2023

Косовска полиција (ПК) је, у знаку залагања за обезбеђење и спречавање криминалних радњи, синоћ на северу земље зауставила возило (словеначких таблица) којим су двојица српских мушкараца, држављана Србије, кружила. Двојица осумњичених су ухапшени и спроведени у полицијску станицу, након што је приликом провере возила којим су управљали пронађено и одузето више нелегалне опреме, укључујући маскирне маске, националистичке амблеме, документацију итд.

Одузети докази у виду материјалних доказа који се могу користити за дела насиља су: – један (1) метални штап (полиција), – једна (1) маскирна маска, – пар ножева, – неки амблеми са националистичким симболима (4 С) и заставом Србије (4 С), – неке врсте сумњивих наркотичких супстанци, – мобилни телефони, – различити спрејеви, – метална сфера, – пластична везива, – једно (1) возило, – једна (1) картица српских ратних ветерана, и – једна (1) исказница Српске академије безбедности. – један (1) чекић итд. Након обављеног разговора, двојици осумњичених су одлуком надлежног тужиоца изречена мера. Косовска полиција ће наставити да одржава безбедно и мирно окружење за све грађане Републике Косово без обзира на разлике, и предузимаће законске мере против незаконитих радњи које би на било који начин угрозиле безбедност, мир и стабилност земље.

Према информацијама које је Србин.инфо добио од супруге ухапшеног борца Синише Јевтића – Маријане, Синиша се упутио на Косово и Метохију како би дао подршку Србима који тамо живе и од реквизита имао је само српску заставу и беретку коју је с поносом свуда носио, док за остале предмете Маријана тврди да нису Синишино власништво.

Ухапшени Синиша Јевтић одликовани је ратни ветеран с Кошара. Србин.инфо ради на прикупљању више информација, а како незванично сазнаје, Младен, који је ухапшен заједно са Синишом, такође је ратни ветеран.

Извор:
СРБИН ИНФО