Косовски полицајци брутално претукли ухапшеног Душана Обреновића

advokat_predrag_miljkovic

Адвокат Предраг Миљковић који заступа јуче у Звечану ухапшеног Душана Обреновића изјавио је да је његов клијент брутално претучен од стране припадника Косовске полиције.

„Синоћ сам касно ангажован од стране породице, и посетио сам га у полицијској станици у јужном делу Митровице. Душан Обреновић је страшно претучен јуче од стране Косовске полиције приликом хапштења, а како он каже и приликом увођења у полицијску станицу. Он је задобио разне повреде главе, посекотине, подеротине, хематоме по глави. Срашно и брутално је претучен. Он је толко претучен да се скоро да извинете готово унередио. Он ми је синоћ рекао да су га тукли и овде у општинског згради када су га ухапсили“, рекао је Миљковић.
Он је додао да се Обреновићу на терет ставља кривично дело „позивање на отпор и угрожавање лица под међународном заштитом“.

„Ја разумем да неко може бити осумњичен ухапшен, али да буде онако претучен, онако зверски претучен… обим путем позивам међународни заједницу, позивам полицију, правосуђе, да имају један увид да виде шта се ради и да се овоме стане на крај. Молимм вас да сви разумере да је Душан Обреновић један млад човек који је био ту да изрази један миран протест, али да онако буде претучен у 21. веку нико не заслужује. Прегледан је од стране лекара, и чак је и лекар колико сам успео да прочитам написао да је потребно консултовати хирурга. Нисам сигуран да је хирург консултован“, додао је Миљковић.

Миљковић је нагласио да је управо кренуо да обиђе Обреновића и да види у каквом је стању и да ли од синоћ није задобио нове повреде.

Како је додао, Обреновићу је одређено полицијско задржавање од 48 сати а од тужиоца зависи да ли ће бити изведен пред суд.


Претученом Обреновићу неопходна помоћ хирурга, адвокату онемогућено да документује повреде

Адвокату Предрагу Миљковићу који брани Душана Обреновића (25), момка кога су припадници Косовске полиције јуче брутално претукли током привођења и притвора, онемогућено је да документује и фотографише његове повреде у притвору у Јужној Митровици.

Обреновић, који је јуче ухапшен током протеста у Звечану, како је данас раније саопштио Миљковић, брутално је претучен приликом хапшења, али и касније у притвору.

Миљковић је данас поново обишао повређеног момка и навео да је Обреновић синоћ обилно крварио из аркаде, као и да му је неопходан преглед хирурга због страха од унутрашњег крварење, што је у извештај унео и лекар који је Обреновића прегледао у притворској јединици.

Обреновић (25) се жали на болове и како је његов бранилац потврдио сав је у подливима.

Како кажу комшије Обеновића, он потиче из скромне, сиромашне породице и остао је без оца.

Извор:
КОСОВО ОНЛАЈН