Српска листа пријавила Србина из Витине да поседује нелегално оружје зато што није хтео да иде на митинг

bozidar dejanovic

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) захтева од Владе Србије да хитно и без одлагања смени председника Привременог органа општине Витина на Косову и Метохији, Божидара Дејaновића, зато што је тзв.косовоској полицији пријавио Србина Горана Пејића, да поседује нелегално оружје, a мотив је био његово одбијање да иде на митинг СНС у Београду.

„Наш симпатизер је приведен у среду од стране тзв. косовске полиције након претреса куће где му је пронађено два комада наоружања које је признао да има јер се плашио за своју и безбедност своје двоје деце, жене и оца који живе са њим, због сталних напада и провокација Албанаца у овој српској енклави на југу Косова. Током привођења супрузи Пејановића је позлило, па је одведена колима хитне помоћи до дома здравља. Скандалозно и тужно је да га је пријавио његов сународник који је у паничном страху да мора испунити квоту за митинг СНС коју му је странка дала, а услед одбијања нашег присталице да буде на списку, пријавио га тзв.косовским властима из чисте злобе“ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије и председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Ово само говори до које мере председник Србије изазива поделе и мржњу у нашем народу, када звађа и Србе са Косова и Метохије који уместо да су сложни јер су им свима егзистенција и голи животи у опасности, зарад својих себичних личних интереса их свађа и злоупотребаљава. Тражимо хитну смену председника привремених институција општине Витина, кадра СНС Божидара Дејановића. До смене пратићемо његов рад и извештавати и Скупштину Србије и јавност о свему јер је најавио освету над нашим члановима и присталицама због овог захтева“ – додаје Михаиловић.

Извор:
ПОКС