Београд: Револтирани због дешавања на КиМ, више стотина грађана блокирало аутопут код Аутокоманде. Окупљени заставе српске покрајине са натписом „Нема предаје“ и скандирају: „Косово је срце Србије“

autokomanda-protest

Грађани изашли на улице. Неколико стотина грађана Београда зауставило је саобраћај на аутопуту код Аутокоманде због дешавања на Косову и Метохији.

Окупљени су донели заставе са територијом Косова и натписом „Нема предаје“, док узвикују „Косово је срце Србије“.

Професор Милош Ковић, у име Покрета за одбрану Космета и у име београдских студената позвао је све да дођу на вечерашњи протест, преноси Србин инфо.

Twitter embed code generator

У 20:00 будите сви на ауто-пут (станица аутобуса 17 у смеру ка Новом Београду), поведите колико год можете људи, делите свим страницама да поделе, сад или никад, сутра је касно, ако сте у могућности дођите колима!

Ово за Србин инфо поручује проф. Милош Ковић, који у име Покрета за одбрану Космета и у име београдских студената позива све да дођу на вечерашњи протест.

„Време је да све стане, ако нема мира за браћу и сестре на Косову и Метохији, неће бити мира ни у Београду. Свако нека реагује према својој савести, није време за питања, време је да се дају неки одговори!

Да добар одговор дамо на страшном Христовом суду молимо! Господе Исусе Христе, помилуј нас грешне!“, стоји у позиву на блокаду.

На Косову и Метохији већ од јутрос трају велике тензије, а у Звечану, Косовској Митровици и Лепосавићу дошло је до бројних инцидената.

Извор:
НСПМ