Звечан: Србин рањен ватреним оружјем и лекари му се боре за живот. Више од 50 грађана са повредама од шок бомби, гумених метака и бојеве муниције. Повређен и председник општине Звечан доктор Драгиша Миловић

Police special forces officers stand guard outside the municipality building of Zvecan, following clashes between Kosovo police and ethnic Serb protesters, who tried to prevent a newly-elected ethnic Albanian mayor from entering his office, in the town of Zvecan, Kosovo, May 26, 2023. REUTERS/Miodrag Draskic

Доктор Златан Елек, директор КБЦ у Косовској Митровици изјавио је да се овој здравственој установи јавило више од 50 грађана са повредама од шок бомби, гумених метака и бојеве муниције, након што су окупљене Србе у Звечану напали пропшадници КФОР и тзв. косовске полиције.

Један мушкарац је тренуно у операционој сали и лекари му се боре за живот. Он, према нашим информацијама, има прострелну рану у пределу карлице.

Једна особа која је тешко повређена за сада је у фази дијагностике. А, међу повређенима је и доктор Драгиша Миловић, председник општине Звечан који је задобио ударце у пределу груди.

Двоје рањених у операционој сали

У Клиничком центру у Северној Митровици помоћ је овог поподнева затражило 50 људи, а двоје је тренутно у операционој сали.

Једна особа погођена је гуменим мецима у пределу карлице.

Центар Звечана и даље надлећу хеликоптери Кфора, а повремено се чују експлозије. Испред зграде скупштине општине и даље су припадници Кфора, чији се број повећава, док су припадници специјалне јединице косовске полиције и даље у згради општине.

Извор:
НСПМ