Јелена Тривић у Бањалуци основала нову странку Народни фронт: Циљ рушење ненародног режима. Адам Шукало: Преносим поздраве председника Вучића и поруку да чврсто стоји иза вас

jelena trivic

У Бањалуци је одржана прва скупштина новоформиране странке Народни фронт (НФ), на чијем челу је Јелена Тривић, бивша потпредседница Партије демократског прогреса (ПДП), која је била кандидаткиња опозиције за председника РС на прошлогодишњим општим изборима.

Она је изјавила да је НФ парламентарна странка са три посланика у Народној скупштини РС и да у 15 скупштина општина има одборнике.

Тривић је казала да је кључно начело деловања НФ-а уставна позиција РС.

„То је наша црвена линија, попут ентитетског гласања. Да се одлуке на нивоу БиХ не могу доносити без представника РС“, истакла је она.

Најавила је да је њена странка опредељена за владавину права и борбу против корупције.

„Имамо нелегитимну власт базирану на изборној корупцији, то морамо променити изменом Изборног закона. Затим, професионализација рада јавних РТВ сервиса на свим нивоима, те фискална реформа. Желимо образовање за 21. век, оно је срозано онда када је политика ушла у школе“, навела је, између осталог, Тривић.

Према њеним речима, Срби треба да имају усаглашену политику која се креира у Београду, а никако у Загребу.

„Ни у ком случају Пељешки мост не сме бити важнији од Петровачке цесте“, навела је она.

Коментаришући наводе да је формирање „Народног фронта“ подржао председник Србије Александар Вучић, она је казала да „нико не треба да ради наш посао у РС“.

„Циљ је рушење ненародног режима и то треба да урадимо ми, не неко са стране“, нагласила је она.

Првој Скупштини НФ-а у својству госта присуствовао је Адам Шукало, саветник председника Србије, који је некада био посланик у Народној скупштини РС.

„Преносим поздраве председника Вучића и поруку да чврсто стоји иза вас“, рекао је он Тривићевој док су се руковали.

Извор:
НСПМ