Кадиров: Украјинске и западне службе планирају моје убиство

Ramzan-Kadirov

Украјинске и западне службе планирају моје убиство, изјавио је лидер Чеченије Рамзан Кадиров телевизији „Русија 1“.

„Они раде све како би ме се отарасили. Имам информације да европске специјалне службе преко украјинских припремају терористички напад на мене“, рекао је Кадиров.

Додао је да је уверен да они који планирају атентат на њега ће ионако изгубити.

„Ако ме убију хиљаду пута, опет ме неће убедити. Ипак ћемо победити. Ако погинемо, победићемо! Ако останемо живи, 100 одсто ћемо победити. Све у свему неће бити оно што они желе!“, истакао је чеченски лидер.

Коментарисао је и речи шефа украјинске обавештајне службе Кирила Буданова који је изјавио да су украјинске специјалне службе убијале и да ће убијати Русе где год да се налазе на свету и то до потпуне победе. Кадиров сматра да за Буданова не постоји будућност.

Украјинске специјалне службе су током руске специјалне операције организовале неколико терористичких напада на познате Русе. У августу прошле године, приликом експлозије аутомобила, погинула је новинарка Дарја Дугина, у априлу је жртва експлозије у петербуршком кафићу био познати војни репортер Владлен Татарски, а почетком маја у Нижегородској области је одјекнула још једна експлозија, у којој је писац Захар Прилепин тешко рањен.

Извор:
ИСКРА