Спутњик: Главнокомандујући Оружаним снагама Украјине генерал Валериј Залужни тешко је рањен током ракетног напада на украјински штаб почетком маја и могао би да напусти своју функцију?

zaluzni-valerij

Главнокомандујући Оружаним снагама Украјине Валериј Залужни тешко је рањен током ракетног напада на украјински штаб почетком маја и могао би да напусти своју функцију, рекао је за Спутњик представник хакерске групе Џокер ДНР, позивајући се на своје агенте у украјинској војсци.

Залужни је пре извесног времена престао да се појављује у јавности након серије напада Оружаних снага Русије на низ војних објеката у Украјини. Саговорник агенције потврдио је за Спутњик информацију да је Залужни имао неколико сложених операција. Извори саговорника агенције тврде да здравствено стање неће дозволити Залужном да остане на досадашњој функцији.

„Информације о његовом здравственом стању у Украјини се блокирају по налогу западних покровитеља како се не би поткопао морал, већ нарушен губитком Артјомовска. Имам озбиљне информације о томе“, рекао је представник хакерске групе.

„Џокер ДНР” редовно објављује инсајдере и тајна документа политичког и војног врха Украјине до којих је дошао хаковањем података и агентура. Западни и украјински медији су више пута потврдили тачност информација које је изнео.

Извор:
НСПМ