Милорад Додик: Нема одлуке да је Шмит високи представник, његов извештај Савету безбедности не значи ништа. Састаћу се са Путином 23. маја

dodik

Извјештај Кристијана Шмита који је достављен Савјету безбједности УН не значи ништа, јер нема одлуке да је он високи представник, рекао је у Телерингу предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Истакао је да се „странци у Сарајеву највише боје грађана“.

– Амбасаде се превише петљају у унутрашња питања БиХ. Лажни странци нам стално држе нека предавања – каже Додик.

Навео је да су постојачи покушаји да се оспори право да Република Српска достави извјештај у УН.

– Нема одлуке да је Шмит високи представник, а секретар УН-а доставља да се разматра извјештај човјека који није легитимно изабран – навео је Додик.

Додик је рекао да ће довести 10.000 Срба да протестују пред неком амбасадом и ОХР у Сарајеву јер за то има доста разлога.

– Гарантујем да могу да доведем 10.000 људи у Сарајеву да се обрачунамо са странцима који све деградирају – рекао је Додик.

Указао је да постоји ароганција према Републици Српској, као и да он жели да се сарађује на пројектима, нагласивши да је Српска стабилна и најмање задужена, али да то смета другој страни.

Додик је изјавио да је наступ српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић у Савјету безбједности УН у Њујорку данас био феноменалан и да је капитално то што је урадила.

Додик: Састанак са Путином 23. маја

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио да ће се 23. маја састати са предсједником Русије Владимиром Путином у Москви.

– Са предсједником Путином разговараћу о економским пројектима, али и о важним геополитичким питањима -рекао је Додик у Телерингу.

Додик је рекао да неће разговарати о оружју, већ да га интересује како се гледа на будући свијет, да ли би се ми могли томе прилагодити.

Извор:
НСПМ