Летња школа где млади Срби уче да су злочинци који су починили геноцид у Сребреници

srebrenica

Након прошлогодишње успешне индоктринације младих Срба под називом „Дринска летња школа“, група организатора коју чине аутошовинистички центар „Иницијатива младих за људска права“, сепаратистичка организација Независно друштво новинара Војводине под покровитељством владе Немачке, овај пут „Дринску летњу школу“ организују у Бајиној Башти, пише Васељенска

Они преко свог портала позивају младе који желе да сазнају нешто више о рату у Босни и Херцеговини, а немају са киме о томе да причају да им се придруже и науче више о томе како су Срби злочинци који су починили геноцид у Сребреници.

Ни мање ни више, група људи која је и званични суорганизатор контраверзног шиптарског фестивала Мирдита, борци за права припадника ЛГБТQ+,  већ другу годину заредом под маском мира и помирења шире муслиманску пропаганду и то у граду Бајиној Башти, једином граду са десне стране Дрине који је гранатиран од стране муслиманских паравојних снага.

Да малициозност читаве ове организације буде на нивоу, са друге стране Дрине налази се место Скелани где су муслимани 16. јануара 1993. починили масакр над локалним становништвом, убивши за само један дан 69 припадника српске националности.

Пре масакра у Скеланима, припадници армије Републике Босне и Херцеговине починили су злочине у више од 110 села у Подрињу, а последњи од тих догађаја био је у селу Кравица, на православни Божић 7. јануара 1993. године када је убијено 49 мештана.[4] Напад је предводио командант Насер Орић а у злочину је поред муслиманских војника, учествовао и велики број цивила са подручја Сребренице.

Бајина Башта је позната и по великом броју добровољаца који су учествовали у рату у Босни и Херцеговини, Хрватској али и на Косову и Метохији, као и место где и дан данас живе Срби прогнани из Босне и Херцеговине и који још увек нису у прилици да се врате на своја огњишта, а да не говоримо о оним који су од стране тзв. муслиманске армије остали без читавих породица.

На „Дринској летњој школи“ полазници неће учити о српским жртвама, па ни о оним са Скелана, јер Бајину Башти и Скелане раздваја једино мост на Дрини, већ искључиво о муслиманским жртвама, јер  како се и наводи на сајту имаће прилике да посете Поточаре и Сребреницу.

Доћи у Бајину Башти са оваквом поруком за нас је и више него провокација и чисто пљување по српским жртвама.

Сви који желе да посете учеснике „Дринске летње школе“ могу то учинити од 2-5. јуна на обали реке Дрине.

А ми се искрено надамо да ће се Бајинобаштани организовати да објасне организаторима да никаквог геноцида у Сребреници није било, али је зато Подрињски крај претрпео стравичне злочине од стране муслиманских паравојних снага и да након тога никоме од ових организатора више неће пасти на памет да своју болесну аутошовинистичку пропаганду шири у овом крају Србије, који увек могу посетити искључиво ради туристичких разлога и свежег ваздуха.

Извор:
ИН4С