Допис ФС КиМ којим се забрањују утакмице и тренинзи

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Текст и фотографије: Зоран Влашковић

Нечувена претња косовске полиције српским спортским клубовима, спортистима и спортским радницима

Такав антидемократски и антиспортски потез Европа до сада није доживела пошто је намера Приштине да угаси српске спортске клубове на Косову и Метохији, само из разлога што су српски,

Наиме, Фудбалски савез КиМ добио је допис од Косовске полиције, у четвртак 6. априла,  у коме се наводи да се забрањује организација утакмица које нису под патронатством спортских савеза из Приштине, потврдио је  председник ФС КиМ Игор Уљаревић.

– Полиција нам је долазила у четвртак, 6. априла,  и запретила привођењем организатора утакмица и учесника на спортским такмичењима, – каже Уљаревић.

Игор Уљаревић

Игор Уљаревић

Он наводи да су им чак забранили и тренинге. О свему је обавештен и ФСС а такође ће се обратити и државним органима Републике Србије, у  намери да  заједно размотре ситуацију и добију савете у вези решавања постојеће ситуације.

– Ово је највећи облик дискриминације. Искрено ми ћемо даље поступати у договору са ФСС. Одложили смо лигу оваог викенда док не видимо шта ћемо и како ћемо. Што се тиче млађих категорија, настављају да тренирају, макар за сада, -рекао је Уљаревић.

Овакав потез Приштине  нечувен у спотским савезима читавог света и кад се зна да ни уједном договору Београда и Приштине нема овакве одлуке.