Милатовић: Није реално да Црна Гора повуче признање независности Косова

jakov-milatovic

ПОДГОРИЦА – Новоизабрани председник Црне Горе, Јаков Милатовић, казао је у уторак увече да одлука о признавању независности Косова од стране Црне Горе неће бити повучена.

„Није реално да се очекује ‘отпризнавање’ (независности) Косова и то је ствар која је врло јасна”, рекао је Милатовић у интервјуу за Нова ТВ.

Рекао је да „подржавамо све што се договоре Београд и Приштина, и сматрам да би нормализација односа Београда и Приштине била значајна за све земље у региону. У том смислу Црна Гора жели да буде добар сусед који ће промовисати добросуседске односе”.

„Желим најбоље могуће односе са Србијом и док сам био министар економског развоја, то сам увек стављао у фокус. Србија је највећа земља Западног Балкана и потпуно је природно да ће уследити моја посета Србији након позива (предсeдника Србије Александра) Вучића”, рекао је Милатовић.

Он је међутим рекао да ће његова прва посета бити Бриселу јер се, како је поновио, Црна Гора „истински креће” ка ЕУ. Милатовић је нагласио да му је „важно да све те посете резултирају опипљивим резултатима за грађане и привреду”.

Извор:
ПОЛИТИКА